COD ROŞU de viituri anunţat de INHGA
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
INHGA a anunţat cod roşu de viituri pe mai multe râuri. 

"Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Mureș, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Alba.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Geoagiu (Mănăstirea – afluent al râului Mureș) – bazin amonte S.H. Valea Mănăstirii.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 20.07.2021 ora 07:25 – 20.07.2021 ora 15:00

COD ROŞU

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Geoagiu (Mănăstirea – afluent al râului Mureș) – bazin amonte S.H. Valea Mănăstirii, județul: Alba.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră"", transmite INHGA. 

Viituri şi la Buşteni, DN 1 blocat 

 

O rupere de nori a provocat inundații în mai multe case și un supermarket din Bușteni. Traficul este întrerupt pe DN 1 Ploiești – Brașov, din cauza unei viituri puternice.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza aluviunilor scurse pe carosabil, traficul este întrerupt temporar pe DN 1 Ploiești – Brașov, la kilometrul 130+650 metri, pe raza stațiunii Bușteni, județul Prahova. Se acționează pentru curățarea suprafeței de rulare, traficul fiind deviat între timp pe străzi adiacente.

Pentru înlăturarea efectelor vremii intervin echipe de la Salvamont Buşteni, Salvamont Prahova, pompierii din Buşteni şi serviciul specializat al primăriei, menţionează sursa citată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova informează că, în urma unei ruperi de nori, 30 de locuinţe au fost inundate în această staţiune, la faţa locului fiind mobilizate două autospeciale de stingere, două motopompe şi un echipaj de prim ajutor, scrie Agerpres.

VEZI Rupere de nori la Buşteni. DN1, blocat de ape

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel