Comanda din Windows care îţi poate şterge TOTUL din PC
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
O comandă din Winows îţi poate şterge totul din calculator. Sursa: Pixabay
O comandă din Winows îţi poate şterge totul din calculator. Sursa: Pixabay
O nouă vulnerabilitate a fost descoperită în sistemul de operare al Microsoft. Se pare că o comandă aparent inofensivă îţi poate şterge toate datele din PC. 

Totul poate fi accesat printr-o simplă comandă din command prompt. Este foarte important să NU TESTAȚI această comandă pe computerul vostru cu Windows 10. 

Se pare că atunci când încerci să accesezi un folder de pe o partiție NTFS și îi adaugi Atributul Index sau „$i30” în nume, întreaga partiție se corupe. Nu este momentan clar de ce se întâmplă asta și nici dacă va putea fi reparată în viitor de către Microsoft. Comanda corupe însă doar partiția pe care încerci să o accesezi. Deci dacă accesezi partiția C, pe care este de obicei Windows-ul instalat, aceea va fi cea afectată.

Comanda funcționează chiar și pe scurtături care duc către o adresă care include acea comandă (de exemplu „C::i$30:$bitmap”. Astfel, ar trebui să vă feriți și să verificați bine înainte de a da click pe tot felul de link-uri de pe internet. Această comandă ar putea fi integrată în site-uri web, în documente Word sau PDF și cam oriunde poate fi integrat un link.

Anumite teste raportează că acest bug funcționează chiar și pe Windows XP, deci s-ar putea să fie o problemă mult mai veche din sistemul de fișiere NTFS, descoperit abia acum, scrie go4it.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel