Comemorarea masacrului din Piața Tienanmen, INTERZISĂ în acest an
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Piața Tiananmen, 1989
Piața Tiananmen, 1989
Comemorarea anuală a masacrului din Piața Tienanmen, care a avut loc în 1989, nu va avea loc în acest an în Hong Kong, după ce poliția le-a refuzat adunarea organizatorilor, din cauza pandemiei Covid-19.

Comemorarea anuală a masacrului din Piața Tienanmen, care a avut loc în 1989, nu va avea loc în acest an în Hong Kong, după ce poliția le-a refuzat adunarea organizatorilor, din cauza pandemiei Covid-19, conform CNN.

Pe 4 iunie 1989, soldații chinezi au intervenit asupra protestatarilor pro-democrație din jurul Pieței Tienanmen din Beijing. Bilanțul oficial al morților este încă necunoscut, însă grupurile pentru drepturile omului estimează că sute sau mii de oameni au fost uciși.

Evenimentul care a făcut înconjurul lumii

Masacrul a fost pe prima pagină a ziarelor lumii de la acel moment, cu imagini extrem de cunoscute precum „Omul din Piața Tienanmen” care stătea în fața unui tanc, însă Hong Kong-ul a rezonat intens cu evenimentele.

Hong Kong este singurul loc din China în care au loc comemorări masive pentru eveniment. Veghile cu lumânări au loc anual în Parcul Victoria din Hong Kong, din 1990 încoace, iar evenimentele cele mai recente au strâns zeci de mii de participanți.

Cu toate acestea, poliția nu a permis comemorarea din acest an, invocând măsurile de restricție care presupun că maxim 8 persoane se pot întâlni într-un loc public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel