Comisar european. Ludovic Orban: Suntem obligați să facem un lucru
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ludovic Orban  SURSA FOTO AGERPRES
Ludovic Orban SURSA FOTO AGERPRES
Premierul desemnat Ludovic Orban a făcut un anunț despre persoana care va fi propusă pentru funcția de comisar european.

„Cu siguranță comisarul european e un argument suplimentar pentru a susține Guvernul. Și aici, în privința numelui persoanei care va fi propusă comisar european dați-mi voie să nu vă dau nume. Sigur avem candidați care ar putea trece fără probleme de Parlament", a declarat Ludovic Orban, marți seara, la Digi 24.

Întrebat dacă noua nominalizare de comisar european trebuie să fie tot un socialist, liderul PNL a răspuns: „Sub nicio formă".

„PPE a câștigat alegerile la nivel european. PNL a câștigat alegerile europarlamentare în România. Nu e nicio problemă legat de culoare politică a candidatului. Trebuie să fie o persoană integră și competentă. Cu siguranță ne vom consulta cu președintele și îl vom trece prin comisiile de specialitate. Suntem obligați de lege. Acolo spune foarte clar că pe propunerile pe care le formulăm la Comisia Europeană, candidații trebuie să fie audiția în comisiile naționale. E o propunere legală. Corina Crețu a fost audiată", a explicat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel