Comisia Europeană a selectat Universitatea de Vest din Timişoara ca partener pentru EU Green Week 2021
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook UVT
Foto: Facebook UVT
Comisia Europeană, prin Directoratul General Mediu, a selectat Universitatea de Vest din Timişoara ca partener pentru seria de evenimente EU Green Week 2021.

Cea de-a patra ediţie a evenimentului "Săptămâna Verde în UVT" va purta astfel însemnele programului EU Green Week 2021, beneficiind totodată de promovare pe pagina oficială a Săptămânii Verzi Europene, a anunțat universitatea într-un comunicat de presă.

"Această reuşită reprezintă o confirmare a relevanţei Universităţii de Vest din Timişoara în context european, atât din perspectiva interesului pentru tranziţia verde şi digitală, precum şi din perspectiva importanţei demersului educaţional al UVT în raport cu comunitatea din care face parte. Universitatea de Vest din Timişoara promovează în mod activ dezvoltarea culturii civice şi a comportamentelor pro-environment. Acest obiectiv este realizat atât prin propriul exemplu, de consumator conştient, care limitează utilizarea resurselor neregenerabile şi care au impact asupra mediului, cât mai ales prin activităţile dedicate comunităţii academice. UVT este un spaţiu al cunoşterii care încorporează concepte dedicate protecţiei mediului, prin educarea competenţelor transversale şi prin disciplinele complementare disponibile studenţilor de la fiecare dintre ciclurile de studiu", a declarat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

EU Green Week 2021



Evenimentul "UVT Green Week - Circular Economy in a European Context" va avea loc în perioada 31 Mai - 4 Iunie 2021 - iar tema centrală a evenimentului din acest an este dedicată economiei circulare, un concept pentru care, la nivel european, a fost stabilit un plan de acţiune.

În cadrul UVT există un grup de lucru dedicat temei economiei circulare, care colaborează atât cu parteneri regionali şi naţionali, cât şi cu parteneri din Alianţe ale Universităţilor Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel