Comisia Europeană ameninţă Broadcom cu o amendă de până la 10% din cifra globală de afaceri
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Comisia Europeană a cerut producătorului de chipuri Broadcom să pună capăt practicilor considerate anticoncurenţiale sau riscă o amendă semnificativă, transmit Reuters şi DPA.

Broadcom, cu sediul în Singapore, este cel mai mare dezvoltator şi furnizor de circuite integrate pentru dispozitive de comunicaţii prin cablu, cum ar fi modemuri şi decodoarele utilizate în televiziune.

Comisia Europeană a cerut miercuri Broadcom să suspende anumite acorduri comerciale cu producătorii de televizoare şi modemuri, în timp ce investighează dacă aceste înţelegeri sunt menite să-şi excludă concurenţii de pe piaţă

"Această solicitare va preveni o deteriorare semnificativă şi ireparabilă a concurenţei, care ar putea fi probabil cauzată de comportamentul Broadcom, care la prima vedere încalcă reglementările de concurenţă ale UE", a apreciat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Comisia Europeană a demarat o investigaţie în iunie, în urma informaţiilor potrivit cărora Broadcom ar fi restricţionat concurenţa obligându-şi clienţii să cumpere exclusiv de la ei, oferind produsele la pachet şi limitând operarea produselor Broadcom cu alte componente produse de companii rivale. Ţinând cont că există riscul ca astfel de activităţi "să provoace concurenţei pagube serioase şi ireparabile" înainte de finalizarea investigaţiei, Comisia Europeană încearcă să oprească practicile companiei, în timp ce ancheta este în desfăşurare, a precizat Executivul comunitar.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că investigaţia preliminară a arătat că sunt justificate măsuri temporare "pentru a preveni o deteriorare semnificativă şi ireparabilă a concurenţei" şi a ordonat companiei să-şi stopeze comportamentul practicat.

Broadcom are dreptul să facă apel la tribunalele europene, a explicat Margrethe Vestager, care a adăugat că la prima vedere compania pare să fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă.

Dacă Broadcom nu se supune solicitării UE în termen de 30 de zile, riscă o amendă de până la 10% din cifra globală de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel