Comisia Europeană cere PRELUNGIREA închiderii graniţelor UE
Autor: Florin Răvdan pe 08 apr, 19:04 | Internațional

Comisia Europeană a propus miercuri interzicerea tuturor deplasărilor neesenţiale către Uniunea Europeană până la 15 mai, prelungind restricţiile actuale impuse pentru a limita pandemia de COVID-19.

''Deşi vedem primele rezultate încurajatoare, prelungirea restricţiilor de călătorie este necesară pentru a continua reducerea riscurilor ca boala să se propage în continuare'', a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru promovarea modului nostru de viaţă european, scrie Agerpres. 

La 17 martie, toate statele membre UE cu excepţia Irlandei, precum şi Elveţia, Norvegia, Liechtenstein şi Islanda au decis să impună iniţial măsura pentru 30 de zile. Fiecărui stat membru îi revine să adopte o decizie cu privire la prelungirea propusă de Comisie.

Care sunt excepţiile 

 

Excepţii se aplică rezidenţilor de lungă durată în UE, membrilor familiilor cetăţenilor UE, diplomaţilor şi anumitor membri ai personalului medical.

Orice decizie de a extinde restricţiile dincolo de 15 mai va trebui să fie evaluată ''pe baza evoluţiei situaţiei epidemiologice'', a precizat executivul comunitar.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri