Comoară în valoare de 600.000 de euro, descoperită în niște borcane de dulceață dintr-o casă veche din Franța
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Comoară în valoare de 600.000 de euro, descoperită în niște borcane de dulceață dintr-o casă veche din Franța  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Comoară în valoare de 600.000 de euro, descoperită în niște borcane de dulceață dintr-o casă veche din Franța / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Primarul orașului Morez din Franța spune că a găsit cinci lingouri și 1.000 de monede de aur în valoare de 600.000 de euro.

Descoperirea surprinzătoare a trei borcane de dulceață umplute cu lingouri de aur și sute de monede din același metal prețios într-o clădire veche ce a intrat în renovare a lăsat uimită o comunitate montană din estul Franței.

Primarul din Morez, un mic oraș industrial dintr-o vale pitorească din Jura, a declarat că valoarea descoperirii a fost mai mare de 600.000 de euro. Personalul primăriei a găsit mai întâi trei borcane de dulceață cu lingouri de aur și monede în valoare de 500.000 euro în spatele unui raft prăfuit, apoi a deschis un seif ascuns în spatele cutiilor dintr-un dulap unde a găsit alte monede de aur în valoare de 150.000 de euro.

„Casa era plină de obiecte și mobilier”, a spus primarul Laurent Petit. „Au existat mai multe generații care nu au aruncat nimic, au păstrat totul și au trăit foarte frugal. Am cumpărat proprietatea așa cum a fost și am început să o renovăm. Trei borcane pline cu lingouri de aur stăteau în spatele multor alte obiecte pe un raft. A fost surpriză și stupefacție. Niciunul dintre noi nu ținuse vreodată un lingou de aur în mână. Văzusem doar în fotografii și credeam că trebuie să fie uriașe. Dar acestea erau mici, cântăreau 1 kg, cât mărimea unui pachet de țigări", a mai precizat primarul, precizează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel