Comparator facturi, modificat. Ministrul Virgil Popescu: Trebuie să fie mai accesibil pentru clientul care nu are cunoștințe de energie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ministrul Energiei, Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu
Ministrul Energiei Virgil Popescu a făcut precizări importante la dezbaterea online marca DC Media Group: Energy Forum: Liberalizarea pieței de energie și gaze: Consumatorul final, între agenda publică și planurile companiilor.

DC Media Group, trust media din care fac parte DC News TV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro şi DefenseRomania.ro, organizează în data de 26.02.2021, în intervalul orar 11.00-14.00 dezbaterea online: Energy Forum: Liberalizarea pieței de energie și gaze: Consumatorul final, între agenda publică și planurile companiilor.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la dezbaterea online, privind nemulțumirile clienților care nu înțeleg efectiv ce scrie pe facturi, că „nu poți face o lege în care să spui cum trebuie să arate facturi. Noi putem face, împreună cu Parlamentul, politici și modificări legislative.”

Virgil Popescu: ANRE poate să modifice acel comparator 

În schimb, spune ministrul Virgil Popescu, „ANRE poate să emită, să modifice ordinul, eventual să simplifice acea factură... Până la urmă trebuie să ne uităm la prețul final al facturii. ANRE cred ar putea să modifice un pic acel comparator în așa fel încât să fie mai accesibil pentru clientul care nu are cunoștințe de energie, ca să citească acea factură.”

Virgil Popescu crede că ANRE ar putea astfel să „să vină în sprijinul lui (n.red. al clientului) și să pună versiunea simplificată a facturii, cu prețul efectiv, cu toate costurile incluse și să compare același lucru de la fiecare furnizor în parte.”

Urmărește dezbaterea aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel