Competițiile vor fi repornite. Anunțul ministrului Ionuț Stroe
Autor: Mircea F. Cristian pe 21 apr 2020 / 16:09 | Competitii

Repornirea activităților sportive a fost în prim-planul unei videoconferințe europene, la care a participat ministrul Sportului, Ionuț Stroe.

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului (MTS), a participat, marţi, prin sistem videoconferinţă, la reuniunea miniştrilor de sport din ţările Uniunii Europene, în cadrul căruia a vorbit despre o "repornire treptată a activităţii sportive" la finalul crizei provocate de pandemia de coronavirus.

"Pe măsură ce ne îndepărtăm atenţia de la criza imediată şi dramatică şi începem să ne gândim la modul de repornire treptată a activităţii sportive, trebuie să ţinem cont de două considerente. Primul este acela că sănătatea şi siguranţa sportivilor şi a concetăţenilor noştri europeni trebuie să aibă întotdeauna prioritate: nu trebuie luată nicio măsură înainte de o evaluare adecvată a riscurilor. Al doilea este că o repornire reuşită depinde de cât de bine am reuşit să păstrăm mişcarea sportivă închegată în ansamblu, de la nivelul de bază până la eşalonul profesional de top. Prin urmare, munca pe care o prestăm chiar acum este esenţială pentru sănătatea şi vigoarea viitoare a sportului în Europa", a declarat acesta", a spus Stroe pe contul oficial de Facebook al MTS.

"Plan de lucru pentru sport"

 

Ministrul Ionuţ Stroe a prezentat încadrul videoconferinţei eforturile întreprinse de Guvernul României în vederea susţinerii activităţii sportive, suspendate momentan ca urmare a crizei COVID-19.

De asemenea, el a subliniat şi câteva dintre priorităţile pentru perioada de redresare după criză, cele mai importante fiind schimbul de bune practici şi experienţe ar trebui consolidat, între statele UE; viitorul "Plan de lucru pentru sport" ar trebui să includă, ca axă importantă de cooperare, o prioritate axată pe impactul crizei şi strategiile de redresare; trebuie pus accentul pe importanţa fondurilor structurale şi a programelor europene, cu flexibilitate maximă în aplicarea normelor existente,conform Agerpres. 

Te-ar putea interesa și ....
Competitii Vezi toate articolele
Crossuri parteneri