Concediere în masă la Combinatul Târgovişte. 1200 de oameni rămân fără loc de muncă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte a anunţat ca va concedia 1200 de angajaţi. 

"Informare :

1. În notificarea primită de Sindicatul Valahia de la conducerea COS Târgoviște , prin care am fost anunțați ca încetează producția pe termen nedefinit și se vor face aproximativ 1200 de concedieri colective, nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri;

2. Sindicatul Valahia a prezentat parlamentarilor de Dâmbovița situație existentă la COS Târgoviște și le-a cerut sprijinul pentru ca statul român sa-şi convertească creanța pe care o are la COS Târgoviște - de cca. 10 milioane de euro, în acțiuni la COS Târgoviște .

3. Acest lucru este posibil pentru că, în anul 2018, la inițiativa Sindicatului Valahia și cu sprijinul CNS Cartel Alfa, al premierului de atunci ( Mihai Tudose ) și al senatorului Adrian Țuțuianu , Legea insolventlței a fost modificată prin OUG 88/ 2018, tocmai pentru a face posibil acest lucru.

4. În acest moment trebuie doar o Hotărâre de Guvern prin care COS Târgoviște să fie declarată ca fiind o societate care desfășoară o activitate strategică în metalurgie, pentru România și un Ordin al ministrului de finanțe, prin care sa se stabilească formula de conversie a creanței statului în acțiuni.

5. Am transmis din nou Ministerului Economiei aceeași solicitare si luni 20 iulie la orele 10,00, vom avea din nou întâlnire cu parlamentarii de Dâmbovița , pe acest subiect.", a transmis Sindicatul Valahia pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel