Conceptul electric Hyundai Prophecy a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva „Online”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Producătorul auto sud-coreean Hyundai a dezvăluit noul concept de mașină electrică numit Prophecy.

Producătorul auto sud-coreean Hyundai a dezvăluit noul concept de mașină electrică numit Prophecy, conform Engadget. Autovehiculul vine cu un profil ultra-aerodinamic și are un joystick în loc de volan. Modelul ar fi fost dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Geneva, care a fost între timp anulat, iar ținta mașinii ar fi fost să transmită designul curent al Hyundai, numit „Sportivitate Senzuală".

Mașina sud-coreenilor arată ca un Porsche 911 Turbo de la spate, în timp ce partea din față pare că este modelată de un tunel de test cu vânt. Roțile sunt împinse cât se poate spre colțuri, pentru a oferi spațiu în interior. Cea mai mare surpriză a conceptului este lipsa volanului, care este înlocuit de un joystick.

Tehnologie cu aer curat

 (w670)

Materialele utilizate sunt prietenoase cu mediul, iar culorile, texturile și luminile ambientale sunt concepute pentru a îi relaxa pe pasageri. Între timp,„Clean Air Technology" distribuie aer purificat în interiorul mașinii. „În plus, aerul tratat este circulat înapoi în atmosferă, fiind aer curat", a transmis Hyundai.

Atracția principală a conceptului este aerodinamica exterioară. Hyundai compară profilul vehiculului cu o „piatră împodobită", care dă impresia că va trece de rezistența aerului fără prea mari probleme.

Coronavirusul a stricat planurile

 (w670)

Din păcate, coronavirusul a interzis fanilor să vadă mașina pe viu, la Salonul Auto de la Geneva, însă numele „Profeție" dă impresia că acest concept va apărea la alte show-uri auto, odată ce riscul de coronavirus va trece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel