Concert Tic Petroșel, în grădina MNLR
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 23 august 2019, de la ora 19.00, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la un concert susținut de folkistul Tic Petroșel.

”Născut în 1958, solist, cantautor şi luptător pentru drepturile omului, Tic Petroșel este, în ciuda discreției care-l caracterizează, genul de artist priceput la vorbe, care știe să-și întrețină publicul cu un discurs muzical de nota 10. Pentru el, profesionalismul nu e doar tehnică, e mai degrabă o atitudine faţă de muzică, față de actul artistic, este capacitatea de a descoperi sensuri noi în ceea ce cântă de fiecare dată când urcă pe scenă. Crede că a fi folkist înseamnă a propaga adevărul, a căuta să exprimi problemele oamenilor simpli, a educa, a oferi pansamente poetice, a împărți zâmbete și speranță.

Tic Petroșel atrage ca un magnet sfere de umor sănătos, folosind talentul actoricesc propriu. De altfel, unul dintre marii lui prieteni, George Stanca, scria: „M-am trezit prieten cu tine şi niciodată n-am ştiut de unde vii? Cine eşti, ce faci la bază? Pentru mine pari un boem care nu se mai satură de boemă. De aceea te iubesc ca pe un mare artist. Căci eşti. Compozitor, poet, chitarist şi ce chitarist!”

A devenit cunoscut cu „Brumariada”, cântece pe versurile lui Emil Brumaru. Din poemele vechi… şi tandre ale cunoscutului poet. Tic Petroșel nu ezită să recurgă și la alt gen muzical, așa cum este jazz-ul, de exemplu, adevărat mai mult ironic.

Tic Petroșel prețuiește spontaneitatea creaţiei, responsabilitatea interpretului compozitor, căci folk înseamnă și un om şi o chitară. Artistului îi place să dăruiască din bucuria lui, din energia lui.”

Intrarea este liberă, anunță organizatorii într-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel