Concurs de proiecte de cercetare în România pentru coronavirus
Autor: Scutaru Cristina pe 03 apr, 22:27 |  Coronavirus

Foto: Pixabay

Cercetarea privind noul coronavirus SARS-CoV-2 a cunoscut o dinamică foarte mare la nivelul întregii lumi, înclusiv în România.

În acest context, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează un concurs de proiecte de cercetare medicală, pentru studiul noului virus SARS COV 2.

Concursul "Parteneri în lupta împotriva COVID-19" este adresat comunității cercetătorilor din România, care au propuneri de teme de cercetare legate de limitarea efectelor pandemiei COVID-19.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va susține, prin Senatul Științific, dezvoltarea unui proiect românesc de cercetare științifică medicală pe această temă.

Proiectele selectate vor fi evaluate și validate de către o echipă transdisciplinară, formată din experți în epidemiologie, virusologie și medicină inovativă

 

 

Proiectele de cercetare pot avea aplicabilitate în diagnosticul rapid - prin teste de detecție virală, studii de laborator referitoare la transmiterea umană și transmiterea în mediu a SARS-CoV-2, noi compartimente de replicare virală, terapie țintită, management epidemiologic și mijloace de gestionare a răspândirii.

Perioada deschisă pentru apel este 1 aprilie – 15 mai 2020

 

Acest nou proiect al Senatului Științific este demersul cu care ne simțim datori să contribuim la dezvoltarea științei și cercetării, prin susținerea și promovarea valorilor românești.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri