Urmărește emisiunea live
Condamnat la închisoare pentru un pachet de CAFEA. Ministrul Justiției: NU voi comenta acest caz
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ministrul Justiției Stelian Ion a refuzat să comenteze cazul bărbatului din Roman care a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu executare după ce a furat un pachet de cafea în valoare de 17 lei.

Ministrul Justiției a fost pus la RealitateaPlus să comenteze cazul bărbatului din Roman care a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu executare după ce a furat un pachet de cafea. Stelian Ion a refuzat în mod repetat să vorbească despre acest caz, dar a admis că astfel de hotărâri judecătorești scad din credibilitatea justiției.

VEZI ȘI: Un bărbat din Roman, condamnat la 9 luni de ÎNCHISOARE, după ce a furat un pachet de CAFEA

"În calitate de avocat vă spun că m-am ferit întotdeauna să pun verdicte care nu le am în față pe dosare pe care nu le știu în amănunt și în care nu intru personal. Aș vrea să vorbim despre sistemul de justiție, despre fenomene, nu despre cazuri particulare pentru că nici nu este căderea ministrului Justiției să vorbească despre un anumit dosar. Putem vorbi despre lucruri care se întâmplă. Este foarte important ca orice pedeapsă să fie proporțională cu fapta și lucrul acesta să se întâmple în toate cazurile, altfel avem extreme, adică oamenii care cauzează prejudicii de milioane de euro sunt în libertate, ba chiar și cu sumele puse la adăpost, și pe de altă parte oameni care într-un anumit context săvârșesc anumite fapte, nu atât de grave neapărat, dar primesc o pedeapsă mult mai gravă decât ceilalți. Asta trebuie să ne preocupe. 

La rândul meu am primit anumite sesizări, anumite semnalări cu privire la situații în care uneori chiar legea îl obligă pe judecător să dea o anumită pedeapsă cu executare. De exemplu atunci când într-o primă fază, după o primă infracțiune, inculpatul primește o pedeapsă cu suspendare, însă în termenul de încercare săvârșește o altă infracțiune. Sunt situații în care judecătorul practic nu are de ales. Cazul acesta, repet, nu îl voi comenta pentru că nu știu explicația deciziei finale. În orice caz, genul acesta de discrepanțe sunt revoltătoare și ele scad din credibilitatea justiției.", a declarat Stelian Ion la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Condamnat la închisoare după ce a furat un pachet de CAFEA. Avocatul Cuculis: Există 3 instituții de drept pe care românii trebuie să le cunoască!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel