Condamnat la MOARTE prin ZOOM. Sentința aplicată ONLINE
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 20 mai 2020 / 09:34 | Tehnologie

Un bărbat a fost condamnat la moarte, în Singapore, printr-o conferință video pe aplicația Zoom.

Un bărbat a fost condamnat la moarte, în Singapore, printr-o conferință video pe aplicația Zoom, conform The Guardian. Pedeapsa capitală a fost aplicată, online, pentru rolul său într-o afacere cu droguri, fiind o premieră în orașul-stat.

Punithan Genasan, un malaysian de 37 de ani, a primit sentința pentru rolul său dintr-o tranzacție de heroină din 2011. Pedeapsa a fost dictată vineri, prin Internet, în țara cu una dintre cele mai mari rate de răspândire a coronavirusului din Asia.

Siguranța implicaților

 

„Pentru siguranța tuturor implicaților în proceduri, ședința Avocatului Public contra Punithan A/L Genasan a fost efectuată prin video conferință", a spus un purtător de cuvânt al Curții Supreme din Singapore, răspunzând la întrebările adresate de Reuters, invocând astfel restricțiile impuse pentru minimizarea răspândirii bolii.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că a fost prima sentință la moartă pronunțată într-un mediu online, în Singapore. Avocatul lui Genasan, Peter Fernando, a spus că clientul său a primit verdictul judecătorului printr-un apel Zoom, ceea ce nu este normal, și consideră să facă apel.

Te-ar putea interesa și ....
Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri