Condamnat la MOARTE prin ZOOM. Sentința aplicată ONLINE
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Un bărbat a fost condamnat la moarte, în Singapore, printr-o conferință video pe aplicația Zoom.

Un bărbat a fost condamnat la moarte, în Singapore, printr-o conferință video pe aplicația Zoom, conform The Guardian. Pedeapsa capitală a fost aplicată, online, pentru rolul său într-o afacere cu droguri, fiind o premieră în orașul-stat.

Punithan Genasan, un malaysian de 37 de ani, a primit sentința pentru rolul său dintr-o tranzacție de heroină din 2011. Pedeapsa a fost dictată vineri, prin Internet, în țara cu una dintre cele mai mari rate de răspândire a coronavirusului din Asia.

Siguranța implicaților

„Pentru siguranța tuturor implicaților în proceduri, ședința Avocatului Public contra Punithan A/L Genasan a fost efectuată prin video conferință", a spus un purtător de cuvânt al Curții Supreme din Singapore, răspunzând la întrebările adresate de Reuters, invocând astfel restricțiile impuse pentru minimizarea răspândirii bolii.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că a fost prima sentință la moartă pronunțată într-un mediu online, în Singapore. Avocatul lui Genasan, Peter Fernando, a spus că clientul său a primit verdictul judecătorului printr-un apel Zoom, ceea ce nu este normal, și consideră să facă apel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel