Conducere militară la Spitalul Universitar. Adriana Nica: Se dorește înlăturarea șefilor de secție incomozi. Vorbim aici și de mine!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dr. Adriana Nica, fost manager al Spitalului Universitar din Bucureşti, a comentat, în exclusivitate pentru DC NEWS, informaţia potrivit căreia actuala conducere interimară a instituţiei ar fi cerut conducere militară la spital şi a dezminţit că unul dintre motive ar fi neînţelegerile dintre şefii de secţie. 

"Noi, şefii de secţie pentru care se solicită această conducere militară, nu avem niciun fel de cunoştinţă cum că s-ar fi solicitat din partea conducerii interimare acest tip de management. Nu ne certăm între noi, ba din contră. Eu cu cealaltă colegă şefă de secţie am colaborat mereu, ne-am coordonat activitatea mereu, nu există niciun fel de problemă la nivelul secţiilor ATI 1 şi ATI2. La fel e şi la chirurgie, nu am auzit niciodată că şefii de secţie s-ar certa. 

Mai mult decât atât, săptămâna trecută, când mai multe cadre medicale au fost diagnosticate COVID pozitiv, la două dintre cele patru secţii chirurgicale s-au ajutat între ei şi au înlocuit gărzile secţiilor care nu aveau cadre medicale. Deci nu s-a pus în discuţie în niciun fel vreo ceartă între colegii mei. Nu avem cunoştinţă niciunul dintre noi că s-ar fi cerut această conducere militară pentru că noi ne certăm între noi sau că nu facem faţă. Părerea mea este că se doreşte înlăturarea şefilor de secţie incomozi. Vorbim aici de mine, de unii dintre şefii secţiilor de chirurgie generală. Se doreşte sigur înlăturarea noastră de acolo. Este un act pe care nu şi-l asumă domnul manager şi invocă tot felul de mijloace din astea care duc într-o lumină negativă Spitalul Universitar.", a declarat dr. Adriana Nica pentru DC NEWS. 

Informaţiile false, demontate

"Nu ştim ce ne face incomozi, trebuie întrebaţi cei care ne consideră aşa. Pentru că noi, în secţiile noastre, ne-am desfăşurat mereu activitatea conform fişei postului şi  nu am avut divergenţe cu nimeni. Mai mult decât atât, săptămâna trecută au apărut în presă mai multe materiale conform cărora secţia ATI ar fi focarul spitalului. Nu, infirm acest lucru, şi vreau să spun că secţia ATI nu a avut niciun caz diagnosticat COVID pozitiv în rândul pacienţilor. Toţi pacienţii care au fost în secţia ATI au fost cazuri de import, aduşi aici post operator. Ei au fost izolaţi conform protocolului, diagnosticaţi şi direcţionaţi către spitalele suport. În secţia ATI nu există niciun bolnav COVID, niciunul!", a mai spus aceasta.  

De ce a fost suspendată din funcţie 

În plus, aceasta a explicat şi ce a vrut să spună atunci când a afirmat că "s-au făcut presiuni pentru înlăturarea de la conducerea Spitalului Universitar". 

VEZI ŞI Se cere conducere militară la Spitalul Universitar. Adriana Nica: Orban a fost dezinformat 

"În primul rând, am avut un control al DSP în data de 21 martie şi s-a făcut o anchetă epidemiologică cu privire la un pacient diagnosticat pozitiv la noi în spital, venit dintr-o clinică unde făcea dializă atunci. Pacientul nu se încadra a fi testat la momentul venirii în spital, pentru că nu întrunea condiţiile cumulative de la acea dată. Acest domn, în afară că avea tuse şi febră, nu venise dintr-o zonă de risc declarată de autorităţi şi  nu intrase în contact direct cu nimeni dintr-o astfel de zonă, aşa cum ne spusese. Decizia de a fi testat sau nu se lua de către medicul de gardă, cel care devine şi medicul curant al pacientului, şi nicidecum de managerul spitalului. S-au urmărit toate indicaţiile autorităţilor de la acea vreme, iar domnul nu se încadra în tipologia de caz. Noi l-am diagnosticat totuşi COVID pozitiv, am făcut anchetă epidemiologică, l-am şi transferat la Victor Babeş pe acest pacient. Am anunţat toate autorităţile din domeniu, DSU, DSP, MAI şi Ministerul Sănătăţii. 

A doua zi a venit o comisie de la DSP şi a făcut propria anchetă epidemiologică. Din ce cunosc, nu a fost nimic în neregulă, în sensul că spitalul a respectat toate procedurile de atunci, dar ştiu că era o persoană care suna insistent şi punea presiune pe comisia de control. Nu cunosc motivele care au stat la baza emiterii ordinului de suspendare a mea pe durata stării de urgenţă. Eu am solicitat aceste motive, dar mi s-a spus că nu este un document public. Cred că mă priveşte, însă, pe mine personal, pentru că mă pune în imposibilitatea de a mă apăra. 

Cu actuala conducere interimară a spitalului nu relaţionez în niciun fel. Respectăm tot ce ni se aduce la cunoştinţă că s-a decis de către conducere şi ne supunem regulilor impuse de actuala conducere. Nu avem niciun fel de divergenţă, nu acuz pe nimeni. Relaţionăm instituţional şi atât!", a conchis dr. Adriana Nica.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel