Conduceri PÎCCJ, DNA, DIICOT. Ministerul Justiției face anunțul
Autor: Roxana Neagu pe 02 dec 2019 / 18:16 | Justiție

Ministerul Justiției a făcut anunțul așteptat pentru începerea procesului de selecție a procurorilor șefi PÎCCJ, DNA, DIICOT. 

Iată comunicatul Ministerului Justiției: 

Ministerul Justitiei organizeaza, la sediul sau din Bucuresti, str. Apolodor, nr.17, sect.5, cod 050741, in perioada 02.12.2019-22.01.2020, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire pentru ocuparea functiilor vacante de conducere, respectiv: Procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie si Procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

(...)

Procurorii pot depune cereri de inscriere pana la data de 23.12.2019, ora 24.00, la Directia resurse umane a Ministerului Justitiei din Bucuresti, str. Apolodor, nr.17, sect.5.

Acte necesare

 

Cererile de participare la selectie vor fi insotite de urmatoarele inscrisuri:

dovada indeplinirii conditiilor de vechime prevazute de lege;

declaratiile prevazute de art.54 alin. (2) raportat la art.48 alin.(10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, care se depune atat pe suport hartie, cat si in format electronic, pe suport specific. Proiectul va fi incadrat intr-o limita de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depasi 10 pagini. Planul si anexele vor fi redactate cu caractere de 12, font Times New Roman, spatiere la 1,5 randuri.

un curriculum vitae al procurorului, conform modelului comun european prevazut in anexa H.G. nr. 1021/2004;

minim 10 lucrari intocmite de procuror in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea, in ultimii 5 ani;

ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale a procurorului participant la selectie;

orice alte inscrisuri relevante.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se va afisa la sediul Ministerului Justitiei si se va publica pe pagina de internet a acestuia, pana la data de 24.12.2019, ora 24.00.

Interviu în fața comisiei, în ianuarie 2020

In perioada 14.01.2020 – 17.01.2020, procurorii participanti la selectie vor sustine, in fata Comisiei de interviu, un interviu constand in:

sustinerea proiectului privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie;

verificarea aptitudinilor manageriale si de comunicare;

evaluarea pozitiei candidatului in raport cu valorile profesiei si a functiei pentru care candideaza ( integritate, responsabilitate si raspundere);

Rezultatele selectiei se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina de internet a acestuia, la data de 21.01.2020.

Propunerile ministrului justitiei vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justitiei inainteaza propunerile Presedintelui Romaniei, in vederea numirii in functiile de conducere.

Calendarul aprobat va putea suferi modificari in functie de numarul procurorilor inscrisi.

Calendarul estimativ al activităților de organizare și desfășurare a procedurii de propunere a procurorilor pentru numirea în funcțiile de conducere vacante din cadrul PÎCCJ, DNA și DIICOT, dupa cum urmeaza:

Procuror general al PERCHETULUI DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE;Procuror sef al DIRECTIEI DE INVESTIGARE A INFRACTIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATA SI TERORISM;Procuror sef al DIRECTIEI NATIONALE ANTICORUPTIE. 

Te-ar putea interesa și ....
Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri