Conferință. Corina Preda Perianu - Pasiune și expresie plastică
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Municipiului București vă invită sâmbătă, 14 martie 2020, ora 12.00, la conferința „Corina Preda Perianu: Pasiune, trudă și expresie plastică. 

Întâlnire artist, public, istorici de artă”, care va avea loc la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2). În continuarea seriei de evenimente adresate publicului larg și artiștilor contemporani, Secția de Artă a MMB, vă invită să descoperiți o artistă cu un concept și o viziune artistică în pictură, reflectate în tehnica aleasă de aceasta: acuarela.

„Născută la 16 septembrie 1963, în Văbilău, Prahova, este absolventă a liceului de arte plastice „Nicolae Tonitza” din București și a Academiei de Arte Bucureşti, secţia Pictură, la clasa profesorului Vasile Grigore. Din 1996, este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția Pictură. De asemenea a fost și profesor de desen la liceul Spiru Haret şi Şcoala nr.7 din Bucureşti, iar din 1997 este restaurator la Muzeul Naţional de Artă al României.

Despre aceasta, profesorul și pictorul Vasile Grigore afirma în anul 1998: „Are și dezvoltă un concept și o viziune artistică în pictură, în spațiul figurativului calitativ, cu observații și sinteze tehnice ce-i sunt intime, proprii. Privindu-i o lucrare de pictură, acuarelă, desen, portret, peisaj, natură statică, descopăr certitudinea bucuriei de a picta. O eleganță sinceră în a găsi acordurile și culorile cele mai potrivite îi luminează lucrările.

Participanții vor descoperi alături de artistă tainele picturii

Starea de veghe care o îndeamnă să dialogheze și să primească noi îndemnuri de la Muza Artei i-a structurat credința pe calea ei. Frumusețea culorilor ce o exprimă indiferent de tehnică se metamorfozează într-un desen coerent și ondulatoriu în forme. Nimic nu este forțat în expresia picturală. Până și detaliile care îi dau amprenta se împacă foarte bine cu ansamblul lucrării. Pentru Corina Preda Perianu rămân pe mai departe ca fundamente: pasiunea, munca și conșțiinta expresiei plastice”.

Plecând de la tematica expoziției  Pinacotecii – „Natură moartă, natură vie”, împreună cu directorul adjunct al Secției de Artă – Elena Olariu și muzeograful Ana Maria Măciucă, participanții vor descoperi alături de artistă tainele picturii. Discuția se va axa și asupra mijloacelor de exprimare plastică prin care comunică artistul, prin care transmite mesajele sale profunde, dar intens documentate, exprimate prin culoare şi formă, tuşe cromatice şi planuri.”

Biletul de intrare costă 10 lei, anunță organizatorii într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel