Anisie, întreruptă de o profesoară. Răspunsul ministrului Educației la o situație critică: Asta nu se decide la minister
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Conferinţa de presă a ministrului Educaţiei, Monica Anisie, din faţa Ministerului, a fost întreruptă de o profesoară care a decis să intre în greva foamei. 

Aceasta a vrut să ceară lămuriri ministrului despre situaţia în care se află. Mai exact, spune cadrul didactic, aceasta a fost suplinitor vreme de şase ani, până în 2018, când profesorul titular al postului pe care îl suplinea a demisionat. Postul s-a dizolvat atunci, iar profesoara a rămas fără loc de muncă. 

Iată mai jos dialogul dintre cele două: 

Profesoară: Am depus memorii la minister. Nu am primit decât un răspuns, la primul memoriu, în care mi se spune că nu respect Constituţia, şi că nu se poate pronunţa Ministerul pe memoriul meu. Eu v-am adus acum un răspuns pe parte juridică, nu am dat Ministerul în judecată, ci doar Colegiul Tehnic Motru şi ISJ Gorj. Ca ministru, cum vi se pare să fac atâtea drumuri şi să nu primesc niciun răspuns? 

Monica Anisie: Aţi primit totuşi un răspuns,  nu? 

Profesoară: Au răspuns că nu se pot pronunţa asupra memoriului. 

Monica Anisie: Aşa cum dvs aţi spus că nu aveţi cunoştinţe juridice, şi eu vă pot spune la fel. Şi anume că memoriul dvs, care probabil a fost înregistrat la Secretarul de Stat pentru Învăţământul Preuniversitar, a ajuns la direcţia juridică. Aţi fost la ISJ Gorj, probabil, şi de acolo aţi primit un răspuns la solicitarea dvs, scris sau verbal. 

Profesoară: Da, doamnă, am primit un răspuns de la ISJ. Eu sunt şomeră acum, din 2018! 

Monica Anisie: Deci nu ştiu despre ce vorbiţi. Sunteţi titular al sistemului? 

Profesoară: Nu, sunt profesor suplinitor care timp de şase ani a fost pe acest post. Doamna, care era titulară, şi-a dat demisia în 2018. Tot atunci a şi dispărut postul. Am făcut nenumărate sesizări în care am spus că ISJ recunoaşte existenţa orelor în şcoală, dar nu a luat măsuri. 

Monica Anisie: Nimeni nu poate lua decizii în afara unităţii de învăţământ şi a Consiliului de Administraţie. Dacă se decide că un post are sau nu viabilitate, nimeni nu poate trece peste decizia Consiliului. 

Profesoară: Dna ministru, eu am cerut pur şi simplu transformarea contractului de muncă pe perioada de viabilitate a postului. Nu există titularizare. Pentru că s-a spus că nu mai este constituţional. Eu am cerut efectiv un post conform ordinului de ministru. 

Monica Anisie: Dar ştiţi bine, asta se face la nivelul unităţii de învăţământ, nu la nivel de minister. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel