Conflict în coaliție pe Legea 5G: ”Cu o astfel de greșeală, pleci acasă instant!” Replica din USR PLUS: Moșteanu dă vina pe funcționarii lui Năsui
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Legea 5G provoacă un nou conflict în coaliția de guvernare. De vină, conform USR PLUS, ar fi funcționarii din Ministerul Economiei. 

”Cu o astfel de greșeală, pleci acasă instant” a spus deputatul PNL Pavel Popescu, conform Digi24, după ce ministrul Claudiu Năsui a fost acuzat că amână Legea rețelelor 5G. Ministrul Economiei cerea informarea, în prealabil, a Comisiei Europene.  Proiectul pentru rețelele 5G, adoptat de Guvern, se află în lucru în Parlament. ”Creăm cadrul general în Parlament” a afirmat liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu. El susține că ministrul Năsui ”a clarificat, imediat, în aceeași zi, cu premierul”, după ce a trimis scrisoarea către liderii celor două Camere ale Parlamentului.

De la ce au pornit nemulțumirile în coaliție

Scandalul a izbucnit după ce, în urmă cu patru zile, Ministerul Economiei a trimis către Parlament o solicitare de amânare a dezbaterilor pe legea 5G, pe motiv că ar fi primit alerte din partea Comisiei Europene, dar și că nu s-ar fi respectat procedura legală. Însă, în urma discuției cu premierul Florin Cîțu, ministrul Economiei a afirmat: ”Am vorbit cu premierul, susținem fără echivoc legea 5G trimisă de Guvern în Parlament.” De vină pentru scrisoarea trimisă Parlamentului ar fi, de fapt, niște funcționari din Minister, după cum a dat de înțeles Ionuț Moșteanu, la Digi24. 

După cadrul general din Parlament, reglementări tehnice în Guvern. ”Atunci, da, va trebui notificată Comisia”

”Avem niște înțelegeri în coaliție, una dintre acestea este că susținem, cu toții, legea 5G. S-a clarificat asta, a fost săptămâna trecută o discuție despre acel document care a plecat de la Ministerul Economiei, a clarificat și ministrul Claudiu Năsui cu premierul imediat, s-au limpezit lucrurile, proiectul este în circuit legislativ, săptămâna aceasta vom da raportul la Camera Deputaților și săptămâna asta sau cel târziu săptămâna viitoare va merge la vot în Camera Deputaților și va pleca la Senat. În două săptămâni, trei maximum, va fi adoptat de Parlament.” a spus Ionuț Moșteanu. Conform acestuia, Comisia Europeană a trimis mai multe comunicări către statele membre, ca acolo unde există reglementări tehnice, să fie notificată: ”Numai că reglementările tehnice pe legislație vor fi pasul numărul doi, după ce trece de Parlament. Vor fi făcute de către Guvern. Atunci, da, va trebui notificată Comisia. Acum creăm cadrul general în Parlament. Discuțiile tehnice vor fi conduse de către ministerele implicate”. 

Ministrul Năsui susține legea 5G, afirmă Moșteanu. De vină pentru neînțelegeri, funcționarii

”Ministrul Năsui nu a fost niciodată împotriva acestei legi, e un susținător al Legii 5G” a întărit Moșteanu, care a continuat prin a spune că ”acel document a fost trimis de către Minister către șefii celor două Camere și, imediat, în aceeași zi, s-a clarificat. Dacă mă întrebați pe mine, din punctul meu de vedere, a fost o simplă grabă a unor funcționari din Ministerul Economiei și nu s-au uitat atent la cadrul general pentru care noi legiferăm în Parlament și la legislația secundară privind normele tehnice, pe care dânșii trebuie s-o elaboreze și să notifice Comisia, să aibă un dialog”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel