Conflict la Ierusalim acum 2000 de ani. Mesajul părintelui Vasile Ioana dacă ar fi trăit atunci/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Părintele Vasile Ioana despre Arhimandritul Efrem
Părintele Vasile Ioana despre Arhimandritul Efrem
Este Săptămâna Mare, iar părintele Vasile Ioana spune ce a făcut Iisus în Marțea Mare, acum 2000 de ani.

Într-un interviu acordat Observator, părintele Vasile Ioana prezintă detalii despre evenimentele care au avut loc la Ierusalim în Săptămâna Patimilor, între momentul glorios de intrare a lui Iisus în Orașul Sfânt călare pe un mânz de asin și Învierea acestuia:

„Acest conflict cu saducheii, cărturarii și fariseii se ascute, pentru că ei se sfătuiesc: Toată lumea merge după Iisus Hristos, ce facem? Ne încurcă, noi rămânem fără obiectul muncii. Ei s-au sfătuit și au zis că mai bine să moară un om pentru popor“, a precizat părintele Vasile Ioana.

Pilda din Marțea Mare

De 17 secole, candela de la Sfântul Mormânt a rămas nestinsă. Aceasta se reaprinde în fiecare an, de Paști, în Sâmbătă Mare, atunci când Lumina Învierii coboară în Biserica Sfântului Mormânt. Părintele Vasile Ioana a continuat și a vorbit despre pilda acestei zile:

„Era mireasa, care în drumul ei spre mire, spre noaptea nunții, era însoțită de zece fecioare, era un ritual superb. Zece fecioare frumos îmbrăcate, elegante, toate cu candele și, la un moment dat, la cinci dintre ele li se sting candelele pentru că ele rămân în beznă, deoarece au fost indolente, neglijente, au luat cu ele untdelemn puțin“, a continuat părintele.

Ce am scrie pe Facebook

Părintele Vasile Ioana a fost întrebat de Alessandra Stoicescu ce ar scrie pe Facebook în această zi din Săptămâna Patimilor:

„ Aș scrie cu litere mari: Fii Fecioara care are candela aprinsă, trăiește cu candela aprinsă. Lumina candelei este fapta cea bună, despre asta e vorba. Nu despre bani, nu despre mașini, nu despre valori materiale, ci despre flacăra iubirii care este în inima ta și pe care Dumnezeu o vrea vie, asta vrea Hristos“, a conchis președintele Vasile Ioana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel