Confruntare Cîțu - Orban pe tema PNDL 3. Premierul vrea să găsească prima dată finanțare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Guvern
Foto: Guvern
Premierul Florin Cîțu a vorbit despre banii pentru comunitățile ocolite de investițiile din ultimii doi ani.

Întrebat în timpul conferinței de presă a Consiliului Județean Timiș despre un al treilea Plan Național de Dezvoltare Locală despre care a vorbit președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, Cîțu a spus că nu anunță proiecte fără să aibă și o sursă de finanțare.

„Eu vă spun acum că atunci când anunți un program este bine să anunți și sursa de finanțare. Așa putem să anunțăm toți programe”, a răspuns tăios premierul. „Eu v-am prezentat dumneavoastră ceea ce vreau eu să fac după o analiză pe care am făcut-o foarte în detaliu a modului în care au fost investiți banii în ultimul an”.

Unele comunități au fost ocolite de bani. Vor fi găsite fonduri pentru investiții în drumurile mai puțin importante

„Banii au fost investiți în infrastructură, dar au ocolit drumurile județene și comunale. Pentru drumuri – sunt, e adevărat, la CNI foarte multe proiecte – vreau să creez acest program și, bineînțeles, trebuie să găsesc sursa de finanțare, cu asta mă ocup, pentru acele comunități care au fost ocolite în acești ani de toate programele și nu sunt eligibile pe fondurile europene”, a mai spus Florin Cîțu.

„Vom găsi resursele pentru aceste comunități, dar eu vreau să mai pun o mică condiție: să aibă prioritate acele comunități – pentru că trebuie să premiem acei primari – care au și canalizare, și apă. Dar, bineînțeles, e doar prioritizare. Toate comunitățile care au nevoie, care au fost ocolite și nu au putut să ia bani, nu au fost eligibile pentru fonduri, să poată să aibă și drumuri”, a mai declarat premierul care se întrece cu actualul președinte PNL pentru șefia partidului.

Investițiile sunt cheia în România. Un drum de 2 km poate aduce investiții masive

„Exemplul pe care l-a dat domnul Nica (n.r., președintele CJ Timiș) este foarte bun: un drum de 2 kilometri care a adus investiții foarte mari de la companiile multinaționale. Infrastructura este cheie. Uitați-vă ce s-a întâmplat că am tot întârziat drumul expres Craiova – Pitești. Dezvoltarea Ford a fost întârziată de acest lucru. Au investit pe baza unei promisiuni, iar guvernele anterioare nu au făcut ce au promis. Din păcate, nu s-a putut dezvolta compania așa cum poate România să se dezvolte. În zonele în care avem infrastructură avem și investiții. Mă voi ocupa să avem aceste investiții. Nu știu despre acel program al lui Ludovic Orban”, a conchis șeful executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel