CONFUZIE după ședința de Guvern: Putem circula liber în weekend?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Declaraţiile susţinute de premierul Ludovic Orban înainte de ultima şedinţă de Guvern în starea de urgenţă nu au făcut lumină în ceea ce priveşte restricţiile de circulaţie. 

"Vă solicit o mobilizare pentru a face faţă trecerii de la starea de urgenţă la starea de alertă. În calitate de miniştri, va trebui să giraţi cu maximă responsabilitate implicarea în punerea în practică a tuturor măsurilor. Va trebui să adoptăm OUG-ul prin care să reglementăm toate măsurile necesare pentru trecerea de la starea de urgenţă la cea de alertă, în special acelea care vizează drepturi ale cetăţenilor, facilităţi acordate în starea de urgenţă şi pe care le vom prelungi.", a declarat premierul Ludovic Orban.  

Solicitare către Vela, după decizia CCR 

"Trebuie să ţinem cont în modificare de decizia CCR. Modificarea nu poate afecta drepturi şi libertăţi, pentru că acestea pot fi afectate temporar doar prin lege şi parlamentul a adoptat legea, iar aceasta va intra în vigoare luni", a mai spus Ludovic Orban. 

Printre aceste drepturi şi libertăţi se numără şi dreptul la libera circulaţie, conform Constituţiei. Astfel, s-ar putea deduce că în weekend, românii nu vor fi supuşi restricţiilor de circulaţie. 

Confuzie creată de Orban. "Nimic nu ne poate împiedica"

"Astăzi, se va declara oficial stare de alertă. Tot azi, odată cu acest lucru, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru apărarea vieţii şi sănătăţii românilor. Măsurile sunt obligatorii! Nimic nu ne va împiedica să luăm toate măsurile necesare pentru a putea face faţă în continuare acestei pandemii.", a mai declarat premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel