Congres PNL. Cîțu a vrut să-l înfunde pe Orban cu o fotografie / POZA în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Orban și Cîțu
Orban și Cîțu
Florin Cîțu a vrut să-l înfunde pe Ludovic Orban cu o fotografie.

În discursul său de la Congresul PNL, Florin Cîțu a zis că el nu va purta niciodată o geacă pe care scrie: votați PSD, făcând astfel referire la o poză cu Ludovic Orban și Liviu Dragnea.

Este vorba despre fotografia de mai jos:

Poza este din 2009.

Anul trecut, Ludovic Orban a vorbit despre poza în care îmbrăca geaca roșie. ”Acele poze sunt făcute în 2009, după turul doi al alegerilor prezidențiale, când conducerea PSD a venit să mulțumească conducerii PNL, dl Crin Antonescu, cu care v-ați înțeles cînd ați pus bazele USL; nu cu mine. Și schimbul de geci a avut ca scop: președinții celor 2 partide, dl Antonescu mi-a cerut mie să ies la conferința de presă cu geaca roșie, și dl Geoană i-a cerut lui Dragnea să iasă îmbrăcat cu geaca galbenă. După ce am probat gecile, dl Dragnea a ieșit cu geaca galbenă, dar eu nu am ieșit la conferința de presă cu geaca roșie, pentru că mi-ar fi fost rușine tot restul vieții”, a spus Ludovic Orban. 

Fotografiile de la acel moment au fost publicate în urmă cu câțiva ani pe Facebook de Cornel Brad.

Congresul PNL are loc sâmbătă

Ludovic Orban candidează, la congres, cu moţiunea "Forţa Dreptei", iar Florin Cîţu cu moţiunea "România Liberală".

Pe 30 mai, premierul Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PNL, afirmând la acea vreme că partidul are nevoie de un "suflu nou".

Ludovic Orban, care anunţase anterior că va candida pentru un nou mandat, a salutat atunci decizia lui Cîţu, arătând că va fi o competiţie fair play, "un festival al democraţiei".

Dar, în timpul campaniei electorale interne, cei doi şi-au adus mai multe critici şi acuzaţii reciproce.

Cu doar câteva zile înainte de reuniunea liberalilor, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat susţinerea pentru Florin Cîţu la guvernare.

"Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (...) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis", a spus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care l-au însoţit la New York la Adunarea Generală a ONU.

A doua zi după Congres, duminică, va avea loc Consiliul Naţional al PNL, cu 2.000 de delegaţi, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel