UPDATE: Ionel Dancă, lămuriri: E normal să mă întrebe oamenii / Congres PNL. Ionel Dancă le-ar fi spus liberalilor cum să voteze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ionel Dancă le-ar fi spus liberalilor cum să voteze, la Congresul PNL pentru alegerea presședintelui partidului.

UPDATE: Ionel Dancă a venit cu lămuriri privind înregistrarea difuzată astăzi la Antena 3.

"Imaginile sunt de astăzi de la votul pe lista pentru candidații la Curtea de Arbitraj și e normal să mă întrebe oamenii despre cine sunt cei care candidează pe care nu-i cunosc. Ce diferență este între ceea ce le-am spus eu colegilor mei și Florin Cîțu care le-a spus tuturor de pe scenă cu cine să voteze pentru candidații din echipa lui? Mai mult, de obicei, se fac pliante cu echipele candidaților și nu e nimic anormal la un astfel de vot intern pe liste. În schimb, este o mare diferență intre votul de astăzi pe liste si votul de ieri pentru unul dintre candidații la conducerea Partidului Național Liberal pentru că dacă era vreun delegat, care nu-l cunoștea pe unul dintre cei doi candidați, nu avea nicio treabă cu PNL și nu avea ce căuta la Congresul PNL", a spus Ionel Dancă. 

__________________________________________________________________________________________________________

Ionel Dancă a fost surprins, la Congresul PNL, în timp ce le-ar fi spus mai multor colegi liberali cu cine să voteze, potrivit Antena 3.

Deputatul candidează pentru postul de vicepreşedinte al PNL, după ce, ieri, Florin Cîțu a fost ales președintele partidului. El le-a transmis colegilor săi de partid că dacă va fi ales va intra în opoziţie cu conducerea PNL.

"Începând de astăzi candidez la această funcţie de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal pentru a păstra vie încrederea şi speranţa sutelor de mii de membri ai Partidului Naţional Liberal şi simpatizaţi ai Partidului Naţional Liberal care au fost alături de noi în această competiţie împreună cu Ludovic Orban. Vreau să păstrăm vie speranţa şi încrederea Partidului Naţional Liberal că şi în partidul nostru binele va învinge, mau devreme sau mai târziu”, a declarat Ionel Dancă, potrivit adevarul.ro.  

"Voi intra în opoziţie cu conducerea Partidului Naţional Liberal"

"Vorbim despre unitatea partidului, dar eu cred că unitatea partidului nu trebuie să fie şi o unitate de gândire, aşa încât că spun, dragi colegi, deschis: dacă mă alegeţi pentru funcţia de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, voi intra în opoziţie cu conducerea Partidului Naţional Liberal, nu în afara Partidului Naţional Liberal, pentru că unitatea Partidului Naţional Liberal nu trebuie să însemne o unitate de gândire, monolit”, a declarat Ionel Dancă duminică în Consiliul Naţional al PNL în care se alege echipa de conducere a partidului”, a mai completat Dancă.  

Congresul PNL continuă şi duminică. Liberalii se întrunesc din nou pentru a alege echipa de conducere, după ce Florin Cîţu a fost votat preşedintele partidului. Va fi ales secretarul general al partidului, iar cel propus este Dan Vîlceanu, actualul ministru al Finanţelor şi interimar la Transporturi, dar şi vicepreşedinţii PNL. 

Sâmbătă, 25 septembrie, Florin Cîţu a fost ales preşedinte al PNL, el reuşind să îl învingă pe Ludovic Orban. Alegerile pentru echipa de conducere a partidului au început astăzi, la ora 10:00. 

"Nu mă surprinde alegerea"

"Dragi colegi, acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. Trebuie să fiu sincer şi să spun că nu mă surprinde alegerea, pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare e singura soluţie pentru PNL. În acelaşi timp, vă promit, aşa cum am spus azi, că voi fi preşedintele PNL tuturor liberalilor. De astăzi, suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Aceasta a fost o mişcare, nu doar o campanie. O mişcare care începe cu PNL şi care va schimba România în bine. Vă mulţumesc tuturor. Împreună construim România liberală!", a declarat premierul imediat după aflarea rezultatelor. 

"Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat azi. Şi celor care m-au huiduit, dar au votat pt mine, sunt sigur că sunt mulţi. E o victorie care arată direcţia în care merge PNL. E o mişcare pentru schimbarea în bine a României. Începe cu PNL şi se va întinde în toată România. PNL trece printr-o nouă etapă, e mult de muncă, dar am o echipă care a arătat că poate administra România. 

Ludovic Orban acum rămâne la PNL. Deocamdată trebuie să vedem majoritatea în Parlament, dar cineva va fi interimar la Camera Deputaţilor momentan", a punctat Florin Cîţu. 

Întrebat dacă postul lui Ludovic Orban va fi folosit pentru negocierile viitoare, Florin Cîţu a spus că "negocierile vor avea loc când USR se va aşeza la masă, şi se vor aşeza la masă când vor scăpa de AUR şi USR. Noi în PNL nu le spunem altora pe cine să aleagă sau ce să facă. Noi ne-am ales preşedintele PNL, nu ne băgăm în alegerile altor partide. Vom vedea şi vom discuta. Sunt şanse foarte mici pentru un Guvern minoritar. Singura soluţie e coaliţia PNL-UDMR-USR-PLUS şi minorităţile", a continuat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel