Congres PNL. Nicușor Halici (PSD): Sfidare inimaginabilă la adresa românilor! Atentat la viața lor
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Deputatul Nicușor Halici, președintele interimar PSD Vrancea, a transmis un mesaj care îi vizează pe cei din PNL care, sâmbtă, își aleg președintele partidului în cardrul congresului care se va desfășura la Romexpo.

"Iohannis și Cîțu impun vaccinare obligatorie și restricții peste restricții românilor, însă fac congres cu 5.000 de participanți, în spațiu închis, când valul 4 al pandemiei este la apogeu și ATI-uri nu mai fac față bolnavilor în stare critică. După o vară în care nimeni din guvern nu discuta despre pandemie, deodată, criza sanitară escaladează. Încă odată, PNL arată că restricțiile și prevenirea răspândirii pandemiei sunt doar pentru ceilalți, reguli neaplicându-se și în cazul lor. În 2020 au negat existența unei probleme sanitare, ”au amânat” COVID-ul pentru ca ei să poată organiza alegerile locale și parlamentare. Acum fac congres cu 5.000 de participanți în condițiile în care, pentru români, acest guvern toxic aplică din ce în ce mai multe restricții.

Sfidarea dezgustătoare a liderilor PNL, întreținută și accentuată inadmisibil de premierul și președintele țării, trebuie să înceteze! Așa nu se mai poate! Românii să fie obligați să respecte legi și restricții pe care șmecherii tupeiști ai guvernării le ignoră sau le modifică strict în interesul lor este inadmisibil. Folosindu-se de vocea șefului ISU, Raed Arafat (care abia acum își arată adevărata față și cui îi este de fapt aservit), PNL calcă în picioare orice urmă de bun simț și respect la adresa românilor. Puteau foarte bine, dacă aveau un minim respect față de lege și o fărâmă de bun simț, să ia exemplul PSD, care în august anul trecut a făcut congres, dar ON-LINE, respectând toate restricțiile în vigoare. Au reușit chiar să forțeze Prefectura Capitalei să amâne aplicarea restricțiilor impuse de pragul de peste 3 ‰ la care Bucureștiul se află de mai mult de 48 de ore, încălcând flagrant legea, doar pentru ca ei să poată să mimeze un act electoral intern.

"Atentat la viața românilor, un act iresponsabil"

Forțarea Congresului PNL cu 5.000 de persoane într-un spațiu închis, în plin cod roșu, nu doar că încalcă restricțiile, ci reprezintă un veritabil atentat la viața românilor, un act iresponsabil de zădărnicire a combaterii epidemiei. După toate acestea, românii vor fi forțați să stea închiși în case și să respecte regulile pe care chiar cei care le dau nu le respectă. Cu ce credibilitate, cât tupeu să ai ca premier ori ca președinte să susții apoi obligativitatea vaccinării? Adică, tu, ca prim decident al țării sfidezi pe toată lumea, compromiți grav și prevenția și combaterea pandemiei și apoi impui vaccinarea cu forța, în pofida riscurilor și a convingerii oamenilor?

Este intolerabil așa ceva! Trebuie să se aplice aceiași măsură și-n cazul congresului PNL, ca în cel al nunților sau evenimentelor care încălcau restricțiile. Trebuie să aplicăm legea cu aceiași măsură. Cum se poate un eveniment în spațiu închis cu participarea a 5.000 de liberali iar în Piața Victoriei, în spațiu deschis, au voie să organizeze un protest doar 100 de persoane? Oare acest guvern toxic nu mai are nici o limită?" a transmis deputatul Nicușor Halici, președintele interimar PSD Vrancea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel