Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, la București. Klaus Iohannis ajunge la ora 18
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Reuniunea Consiliului Naţional al PNL, la care urmează să participe şi preşedintele Klaus Iohannis, a început, joi, la Romexpo, în prezenţa a peste 3.200 de liberali. 

CN al PNL a început cu intonarea Imnului naţional şi a Imnului Uniunii Europene. Şeful statului va participa la reuniune începând cu ora 18,00, conform agendei sale. În cadrul reuniunii vor mai susţine discursuri preşedintele PNL, Ludovic Orban, secretarul general, Robert Sighiartău, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareş Bogdan, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, liderul senatorilor liberali, Florin Cîţu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur. Pe ordinea de zi a evenimentului se află prezentarea bilanţului politic al conducerii PNL, aprobarea fuziunii dintre Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi PNL, precum şi alegerea unui prim-vicepreşedinte al liberalilor. Pentru funcţia de prim-vicepreşedintele Ludovic Orban l-a propus pe Rareş Bogdan. 

Începe campania de strângere de semnături pentru Klaus Iohannis

Pentru funcţia de prim-vicepreşedintele Ludovic Orban l-a propus pe Rareş Bogdan. 'În cadrul Consiliului Naţional avem câteva puncte înscrise pe ordinea de zi. Este vorba de prezentarea rapoartelor de activitate de către Biroul Executiv, grupurile parlamentare, Liga Aleşilor Locali. Avem pe ordinea de zi finalizarea procesului de integrare a Partidului Acţiunea Civică a Tinerilor în PNL, prin fuziune prin absorbţie. De asemenea, avem ca punct pe ordinea de zi alegerea prim-vicepreşedintelui politic al PNL. Am prezentat încă de la Biroul Executiv ultim la care am discutat acest subiect - propunerea mea pentru această poziţie de prim-vicepreşedinte este Rareş Bogdan, propunere susţinută de colegii mei din BEx şi care va fi votată în cadrul Consiliului Naţional. Avem un punct înscris pe ordinea de zi privitor la alegerile prezidenţiale, punct la care l-am invitat pe preşedintele României, candidatul la funcţia de preşedinte susţinut de PNL', a declarat, luni, Ludovic Orban.

Potrivit preşedintelui PNL, sâmbătă va începe şi campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la prezidenţiale. Orban spune că ţinta este strângerea a două milioane de semnături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel