Constanța are liber la festivaluri și concerte. Incidența COVID a scăzut sub 1,5 la mie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
În Constanța va fi permisă organizarea de concerte și festivaluri, după ce incidența COVID a scăzut sub 1,5 la mie.

În Constanța, de sâmbătă va fi permisă organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor și festivalurilor, după ce rata de incidență a cazurilor de Covid a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, orașul este încadrat în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori. Asta înseamnă că, începând de sâmbătă, restaurantele vor putea funcționa și la interior, la o capacitate de maximum 50%. Aceeași capacitate maximă se va aplica și în cazul sălilor de spectacole sau a cinematografelor.

Câți participanți vor fi permiși

„Totodată, va fi permisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, dar cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție”, a transmis Prefectura.

Potrivit CJSU Constanța, 64 de localități din județ sunt încadrate în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, iar cinci localități - Năvodari, Cerchezu, Fântânele, Lumina, Pecineaga - sunt încadrate în limita de incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mie.
O singură localitate, Dumbrăveni, are o incidență mai mare de 4/1.000 de locuitori.

 

UNTOLD și NEVERSEA

Ieri, 6 mai, premierul Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea organizării UNTOLD și NEVERSEA în acest an. El s-a întâlnit cu reprezentanţii sectorului HoReCa la sediul Instituţiei Prefectului Constanţa.

"Din partea industriei HoReCa am primit propuneri şi soluţii foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuţie în comitetul interministerial şi promisiunea mea este că vom avea aceste soluţii la timp, aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare şi a doua etapă la 1 august. Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie (...) Sper să avem marile evenimente în această vară. Așa vreau! Când vorbim despre aceste evenimente mari ar trebui să ne gândim că vor putea avea loc nu de la 1 iunie, ci de la o dată ulterioară, 1 august.", a spus Florin Cîțu, joi dimineață, la Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel