Constanța intră în CARANTINĂ. Prefectul județului ANUNȚĂ detaliile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, a vorbit despre instituirea carantinei în reședința județului.  

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a vorbit la Antena 3 despre decizia de instituire a carantinei în municipiul Constanța. Iată ce a spus:

„În primul rând, e vorba de restricțiile care vizează limitarea libertății de mișcare a persoanelor, așa cum ați specificat. Dacă până acum, în intervalul 23:00-05:00, exista deja o limitare a acestei libertăți, ea se va extinde și pe timp de zi, la fel ca în starea de urgență. Circulația se va realiza fie pe baza unei declarații pe proprie răspundere, al cărei model îl avem, fie pe baza de adeverință de la angajator sau pe bază de legitimație, atunci când e vorba de deplasările la locul de muncă.

O persoană care a fost plecată din județ, poate intra înapoi pe baza cărții de identitate care dovedește că are domiciliul în Constanța și pe baza unei legitimații sau adeverințe, care să ateste că are locul de muncă în alt județ.

La sfârșitul săptămânii trecute am avut o zi cu aproximativ 900 de noi cazuri, însă, până în momentul de față, spitalele au reușit să facă față. în permanență am avut între 30 și 80 de paturi COVID-19 libere și între 3 și 7 paturi de ATI. În momentul de față am identificat soluții pentru creșterea numărului acestora. De asemenea, vom coopta și unități sanitare private.

În momentul de față se elaborează hotărârea prin care se impune instituirea carantinei și intenționăm să lăsăm o zi între transmiterea propunerii și instituirea efectivă a carantinei. În principiu, aceasta va fi instituită de sâmbătă sau de vineri seară. Va fi limitată doar libertatea de circulație a persoanelor. Nu intenționăm să afectăm activitățile economice, nu vor fi restricții suplimentare pentru acestea.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel