Consum de ciocolată și cafea, efecte nebănuite asupra organismului
ciocolată
Consumul de ciocolată şi de cafea ar putea avea efecte benefice pentru creier, potrivit unui studiu al experților de la National Institute of Aging de la Universitatea John Hopkins.
Ciocolata și cafeaua ar susţine performanţele cognitive, protejând neuronii de posibile boli, precum Alzheimer sau Parkinson. Anumiţi compuşi din ciocolată şi cafea ar putea avea chiar efect anticancerigen, prevenind tumorile cerebrale.
Pentru a beneficia de efectele pozitive ale cafelei, experții recomandă consumul zilnic de cafeină, aproximativ 5 ceşti pe durata întregii zile, de preferat în prima parte a acesteia.
Alte beneficii ale ciocolatei, în special ciocolata neagră, enunțate de specialiști sunt: reduce stresul, protejează inima de atac de cord, combate diabetul și echilibrează sistemul imunitar. Alți experți sugerează faptul că ciocolata ne face mai inteligenți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Pască pufoasă fără aluat
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță