Răspunsul POLITICULUI la protestele sindicaliștilor. Promisiunea făcută de Ludovic Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
foto: arhiva DC News
foto: arhiva DC News
Sindicaliștii din poliție continuă protestele în fața instituțiilor publice, nemulțumiți de măsurile de austeritate anunțate de Guvern.

Neculai Isache, secretar SNPPC, a declarat în exclusivitate pentru DC News că până în prezent au primit ”numai promisiuni”, iar protestele vor continua până la rezolvarea ”problemelor”. 

”Referitor la toate revendicările noastre de la toate instituțiile, de la Cotroceni ni s-a spus că vor aduce la cunoștință revendicările noastre miniștrilor de resort, respectiv ministrului de Interne, ministrului de Finanțe și Ministerului Muncii. De la întâlnirea avută ieri la sediul Partidului Național Liberal, cu domnul Orban și cu domnul Tacu, am adus în discuție toate revendicările noastre. Domnul Orban a spus că va vedea legea bugetului și, dacă cumva deficitul nu va depăși 7% în 2021, atunci va găsi soluțiile necesare pentru dezghețarea legii salarizării, a indexării pensiilor cu 3,8% și celelalte revendicări ale noastre, respectiv majorarea normei de hrană, acordarea sporului de neuropsihic până la 25% și inclusiv sporul de Covid de 30% în condițiile în care polițiștii sunt în contact cu cei care sunt izolați la domiciliu, cu cei care sunt carantinați și alte activități. Astăzi am fost la Ministerul de Finanțe și am fost primiți de secretari de stat, ministrul fiind în ședință de Guvern. Peste tot numai promisiuni. Noi continuăm seria protestelor, vineri avem la Ministerul Muncii. În continuare avem pichetare la prefecturi, luni la Neamț și apoi în celelalte județe conform unui calendar, iar pe 19 și 23 vom avea pichetare la Guvernul României până când vor fi soluționate toate problemele”, a declarat Neculai Isache, secretar SNPPC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel