CONTRACT privind accesul UE la Remdesivir pentru tratamentul COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Comisia Europeană (CE) a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru a asigura doze de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir, pentru a fi asigurat tratamentul pentru 30.000 de pacienți cu simptome severe de COVID din UE.

CE anunță că, începând cu prima parte a lunii august, vor fi puse la dispoziția statelor membre UE și a Regatului Unit loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat că, în ultimele săptămâni, CE a lucrat cu compania Gilead pentru a ajunge la un acord prin care să se asigure livrarea în UE de stocuri din primul tratament autorizat pentru COVID-19.

”La mai puțin de o lună de la autorizarea Remdesivir, a fost semnat un contract care va permite livrarea, începând cu prima parte a lunii august, a tratamentelor pentru mii de pacienți. Comisia face tot ce îi stă în putință pentru a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Acordul reprezintă încă un pas important în lupta noastră pentru combaterea acestei boli”, a spus Kyriakides.

Instrumentul de sprijin de urgență al Comisiei Europene va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane euro.

Astfel va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți care prezintă simptome severe de COVID-19.

Vor fi acoperite nevoile curente în cursul următoarelor luni, asigurându-se în același timp o distribuție echitabilă la nivelul UE, pe baza unei chei de repartizare, ținându-se cont de avizul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

În prezent, Comisia pregătește, de asemenea, o achiziție comună care vizează acest medicament și se estimează că aceasta va acoperi nevoile suplimentare începând din luna octombrie, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel