Controale în jurul Capitalei, pentru verificarea respectării restricţiilor
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Echipe mixte au participat la o acţiune de verificare a respectării restricţiilor în judeţul Ilfov.

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, sub autoritatea Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov, forţele de ordine implicate în prevenirea şi limitarea infectării cu noul coronavirus, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov, Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, acţionează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorităţi în contextul stării de alertă.

La acţiunile de ieri, 09 mai 2021, 143 de poliţişti din cadrul IPJ Ilfov au desfăşurat activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

Activităţile forţelor angrenate sunt desfăşurate în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la respectarea normelor de protecţie individuală conform normelor legale în vigoare, sens în care se efectuează controale inclusiv în mijloacele de transport persoane.

În urma acţiunilor de control, au fost verificate 80 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi au fost identificate 64 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală.

De asemenea, au fost verificate 70 de mijloace de transport persoane din judeţul Ilfov.

În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, efectivele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au aplicat 80 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii şi pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, cu amenzi în cuantum total de 22.500 lei.

În cadrul acţiunilor au loc permanent şi activităţi preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, precum şi la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, inclusiv a interdicţiilor impuse de autorităţi privind starea de alertă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel