Tudorache: Bărbatul care ridică sacii de voturi nu e șoferul meu. Barna susține în continuare varianta fake news
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
”Șoferul lui Dan Tudorache” este cel mai controversat personaj după alegerile de la Sectorul 1. Fără nume și chip, el pare că se face ”vinovat” de ridicarea sacilor din filmarea apărută în spațiul public, conform lui Dan Barna, care afirmă că de fapt, nu se face vinovat de nimic bărbatul care ridică sacii. Cu aprox. o oră înainte, Daniel Tudorache a spus clar că bărbatul nu este șoferul său, punctând că în respectiva încăpere erau doar trei membri USR plus procurorul și un reprezentant tehnic. 

Daniel Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului, a afirmat, la intrarea în sediul PSD, că în imaginile cu sacii de voturi erau ”trei membri USR, plus procurorul, am înţeles, şi un reprezentant tehnic al Biroului electoral de sector. De ce au intrat? Pentru ce au intrat? De ce au scos acel sac din acea încăpere care era monitorizată? Era singura încăpere monitorizată din Biroul electoral de sector. Deci, dacă au scos acel sac şi l-au reintrodus după nu ştiu cât timp, vă daţi seama... Azi dimineaţă, la 8:00, mi-au ridicat hardul prin ordonanţa procurorului. Deci, la ora 8:00 dimineaţa, hardul de la toată clădirea a fost ridicat. Organele competente trebuie să facă lumină în acest caz”.  El a mai precizat că șoferul său ”nu a intrat niciodată în Biroul electoral de sector”, aşa cum a acuză Clotilde Armand. 

La aproximativ o oră după aceste declarații, Dan Barna a șocat, într-o declarație de presă, declarând că ”scăparea de PSD și de această mizerie ordinară pe care primarul Tudorache a implementat-o în Sectorul 1 e o chestiune de viață și de moarte pentru ceea ce înseamnă democrația”. El susține că imaginile sunt ”din seara zilei de luni”, când ”BES1 era în plină activitate”. Totodată, președintele USR spune că ușa pe care au fost scoși sacii ”dă exact în BES1, în spațiul unde lucrau reprezentanții partidelor” și că ”nimeni nu a furat vreun sac”. El susține că ”USR ar fi furat sacii” este o minciună și acuză, în continuare, deși Dan Tudorache a spus că acela nu este șoferul lui, că ”domnul care ia sacii și ieșe cu ei pe ușă este șoferul lui Tudorache, personal tehnic al Biroului Electoral, el este în viața de zi cu zi angajat al Primăriei Sectorului 1 și a ieșit cu sacii în mână la dispoziția președintelui de secție”. 

O anchetă cu privire la manevrarea sacilor cu voturi, așa cum arată imaginile, a fost deschisă. 

Vezi și: 

VIDEO: Imagini cu momentul în care s-a umblat la sacii de voturi de la Sectorul 1

Lovitură! Parchetul a deschis două dosare penale vizând falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel