Conturi pro Trump, închise de Facebook. Radu Tudor: Fenomen PERICULOS. Un război hibrid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Radu Tudor
Radu Tudor
Jurnalistul Radu Tudor a făcut câteva precizări despre fenomenul conturilor false de Facebook, după ce 120 de conturi pro Trump au fost închise de Facebook. 

"Este vorba de aşa numitele ferme de troli, care sunt nişte laboratoare create de entităţi statale sau nonstatale, cu interese cât se poate de sulfuroase în demersuri politice, economice, şi de destabilizare a unor societăţi. Aceste ferme de troli reprezintă nişte persoane care, cu ajutorul unor roboţi, reuşesc să creeze sute de mii sau milioane de conturi false, iar pe acele conturi sunt publicate informaţii denaturate, conspiraţii, ştiri false.

Tot acest fenomen periculos reprezintă un război hibrid la care este expusă populaţia de bună-credinţă, care preia aceste informaţii false, manipulatorii. Ele generează nişte rezultate politice care aruncă în aer societăţile în care se manifestă. E vorba de extremism, naţionalism, tensiuni, practic curente care denaturează realitatea de zi cu zi. E un fenomen extrem de periculos şi mai ales în această pandemie avem de-a face cu o manifestere multiplă a acestor entităţi, cu scopul declarat de a destabiliza democraţia", a declarat Radu Tudor la Antena 3. 

VEZI ŞI Facebook, o nouă lovitură la adresa lui Trump! Le-a ELIMINAT din România!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel