Copii în cuști imaginare. Noua "normalitate", imagini DRAMATICE. Cum arată școala în vremea pandemiei
Autor: Giorgiana Croitoru pe 14 mai, 14:17 | Educatie

Foto: Pixabay

Un jurnalist francez a surprins fotografii dramatice dintr-o grădiniță. Iată cum arată noua normalitate din școli, în vremea pandemiei de COVID-19. 

Câteva fotografii făcute la o grădiniță din Tourcoing, un oraș din Franța, fac înconjurul lumii. Această ilustrează un model de școală în vreme de pandemie, după ce restricțiile au fost relaxate, iar cursurile au fost reluate.

Astfel, profesorii au luat decizia de a plasa fiecare copil într-un pătrățel trasat cu cretă pe asfalt. Imaginile sunt dramatice, însă copiii se pare că s-au adaptat regulilor de distamțare socială.

Imaginile au fost postate pe Twitter de jurnalistul francez Lionel Top, de la televiziunea BFM, și i-au tulburat profund pe utilizatorii care au distribuit postarea. 

„Pentru a asigura distanțarea socială în timpul pauzei, cadrele didactice au făcut aceste careuri. Copiii se joacă, dansează, sar, râd împreună, dar din aceste careuri separate. Din ce am văzut, ei nu o privesc ca pe o pedeapsă", a scris Lionel Top pe Twitter.

„Nu am văzut niciodată o imagine mai tristă. Este oribil să supunem copiii la așa ceva", „Este inuman. Este o rușine și pentru copii, și pentru cadrele didactice și pentru instituțiile de învățământ. Ce oroare!", au scris utilizatorii. 

Les enfants font leur rentrée aujourd’hui (un petite partie d’entre-eux plutôt). Ambiance très étrange, voire dérangeante... pic.twitter.com/g91y5hLatJ

— Lionel Top (@lioneltop) May 12, 2020
Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri