Copiii INTERZIȘI la supermarket din cauza coronavirusului. ”Încălcare a drepturilor”
Autor: Anca Murgoci pe 09 apr, 01:34 |  Coronavirus

Interzicerea accesului copiilor la supermarket este o realitate.

Jacques Toubon, Apărătorul drepturilor din Franţa, a reacționat după ce unele supermarketuri au decis să nu permită accesul copiilor în magazin din cauza coronavirusului.

”Este o încălcare a drepturilor copilului. Obligarea unui părinte să-și lase copilul singur în afara magazinului constituie o încălcare a dreptului copilului de a fi protejat împotriva oricărei forme de violență", a spus Jacques Toubon, Apărătorul drepturilor din Franţa. Cele mai afectate sunt mămicile cu bebeluși care nu au cum să-și lase micuții singuri.

Pe rețelele de sociale, mai multe persoane au susținut că au fost victime ale acestui tip de discriminare. Magazinele în cauză invocă posibilitatea ca micuții să fie purtători asimptomatici ai virusului și să reprezinte un pericol pentru alți clienți.

"Refuzul accesului copiilor la magazinele alimentare nu face parte din măsurile restrictive referitoare la lupta împotriva răspândirii virusului covid-19", se arată legea privind starea de urgență sanitară, scrie Le Figaro.

”Prin urmare, magazinele alimentare nu pot interzice în mod legal accesul acestora în supermarket”, mai notează sursa citată.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri