Copiii din Sicilia nu vor mai avea nași de botez. Biserica se teme de Mafie
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / Copiii din Sicilia nu vor mai avea nași de botez. Biserica se teme de Mafie
Pexels / Copiii din Sicilia nu vor mai avea nași de botez. Biserica se teme de Mafie
Nașii de botez ar putea fi interziși în Sicilia, din cauza asocierii statutului cu lumea criminală locală. 

Liderii bisericii catolice au interzis numirea nașilor de botez într-o eparhie italiană, din cauza îngrijorării că rolul lor poate fi exploatat de mafie, transmite Greek Reporter. La începutul acestei luni, eparhiile romano-catolice din Catania, Sicilia, au făcut o pauză de trei ani în privința numirii nașilor pentru bebelușii botezați. 

Ei susțin că multe familii se angajează ca brokeri locali să fie „compari” pentru copiii lor. Ei cred că nașii din Sicilia sunt mai interesați să asigure coliere de aur și oportunități în rețeaua criminală pentru familia lor decât de ghidarea spirituală. Episcopii și preoții din regiunea siciliană și-au împărtășit îngrijorarea cu privire la faptul că obiceiul de a năși poate încuraja figurile crimei organizate. Arhiepiscopul Giuseppe Fiorini Morosini ar fi susținut exact acest lucru într-o scrisoare adresată Papei Francisc în 2014.

Experiment al Bisericii

„Este un experiment”, mons. Salvatore Genchi, vicarul general din Catania, ar fi spus despre interdicția primită de nași. Genchi însuși este nașul a cel puțin 15 nași. El a estimat că 99% dintre nașii eparhiei nu erau, totuși, spirituali apți pentru acest rol.

Pr. Angelo Alfio Mangano de la biserica Sfânta Maria din Ognina, Catania, a spus că speră că pauza la nași va opri și amenințările „primite de preotului paroh” de la personajele discutabile din Sicilia, încercând să-l preseze pe preot pentru a-i numi nași.

Catania nu este prima eparhie din Sicilia care experimentează eliminarea nașilor. Eparhia de lângă Acireale a făcut opțională numirea nașilor. În Reggio Calabria, acasă la gruparea ‘Ndrangheta, arhiepiscopul Giuseppe Fiorini Morosini a solicitat Papei Francisc în 2014 o pauză de 10 ani de la nași. Acest efort a fost oprit de cardinalul Giovanni Angelo Becciu - care este acum judecat la Vatican pentru acuzații de spălare de bani. El a insistat asupra faptului că toți episcopii Calabrei trebuiau să fie de acord cu pauza.

Fostul președinte sicilian, naș pentru „doar 20” de copii

Fostul președinte sicilian Salvatore Cuffaro este nașul a „aproximativ 20” de copii, spune el. Odată a ispășit cinci ani de închisoare pentru că a pârât un lider mafiot către supravegherea guvernamentală. El spune că a tratat sacramentul cu respect.

„În ciuda a ceea ce cred unii preoți, am acordat atenție tuturor fiilor mei de botez”, a spus Cuffaro. El a adăugat că a acceptat doar aproximativ una din 20 de cereri de a fi naș pentru copii de botezat din Sicilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel