Copiii, OBLIGAȚI să poarte mască de la 6 ani. Iată unde se întâmplă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cîmpeanu nu a luat în calcul repetarea anului școlar
Cîmpeanu nu a luat în calcul repetarea anului școlar
Premierul Franței, Jean Castex, a impus obligativitatea purtării măștii de către copiii mai mari de 6 ani. Decizia este în concordanță cu noile măsuri luate de Franța.

Premierul Franței, Jean Castex, a impus obligativitatea purtării măștii de către copiii mai mari de 6 ani. Acesta a declarat că utilizarea obligatorie a măștilor se extinde la elevii din învățământul primar, la sfatul oficialilor din domeniul sănătății publice. Până în prezent, obligativitatea purtării măștii exista doar la copiii de peste 11 ani. Franța intră într-un nou lockdown, de o lună, în această noapte, în încercarea de a proteja serviciul de sănătate unde 60% din paturile de terapie intensivă sunt ocupate de pacienți cu COVID-19, dublu față de proporția de acum 15 zile.

„Nu există altă soluție”, a spus premierul cu privire la măsurile anunțate de președintele Emmanuel Macron miercuri seară. „Va trebui să gestionăm un nivel mai mare de spitalizare în noiembrie decât în ​​aprilie. Virusul se accelerează, trebuie să accelerăm și noi.” Se așteaptă ca măsurile luate în Franța să fie luate și în Belgia, vineri, unde rata de infectare este cea mai gravă din Europa.

Cei 27 de șefi de stat și de guvern ai UE au încercat să coordoneze măsurile de control al virusului și să se ocupe de problemele de capacitate în unitățile de terapie intensivă, în timpul unei videoconferințe, în această seară, pe fondul unor rate crescute pe tot continentul, potrivit TheGuardian.

Președintele Iohannis a făcut declarații

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații după videoconferința cu ceilalți 26 de șefi de stat din UE (mai multe detalii AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel