UPDATE: Copilul găsit pe stradă, în Galați, fusese abandonat. Mama lui a spus că 'era neascultător' și nu mai avea cu ce să-l crească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
UPDATE: Copilul găsit pe stradă, în Galați, fusese abandonat de mamă pentru că 'era neascultător' și nu mai avea cu ce să-l crească. Femeia acum cercetată pentru abandon familial.

UPDATE: Copilul abandonat de mamă, în mijlocul unei străzi din Galați, a rămas în grija unui asistent maternal din Galaţi şi urmează să fie preluat de DGASPC Constanţa. În schimb, mama lui, cercetată pentru abandon familial, și-a petrecut noaptea în închisoare și, ulterior, a fost plasată sub control judiciar. 

Femeia le-a spus polițiștilor că și-a abandonat băiatul pentru că este neascultător și nu mai avea cu ce să-l crească. Înainte, a mers la Protecția Copilului din Galați, dar nu a spus ce vrea să facă și nici angajații nu și-au dat seama.

Ea a fost depistată în comuna Cudalbi. Femeia s-a mutat în urmă cu trei săptămâni la iubitul ei. Anterior, a locuit în Mangalia.

Alerta a fost dată de o vecină, care a văzut că tânăra de 29 de ani s-a întors acasă fără copil. Ea i-ar fi spus, după ce a fost luată la întrebări, că l-a lăsat pe străzi. 

Potrivit Observator, oamenii spun că femeia era prea ocupată cu Tik Tok-ul.

Știre inițială

Poliţiştii din Galaţi au fost alertaţi cu privire la găsirea unui copil de doar cinci ani într-o zonă aglomerată a oraşului. Băiatul nu ştie nici unde locuieşte şi nici cum se numesc părinţii săi. 

Incidentul a avut loc joi în orașul Galați. Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că un copil, cu vârsta de aproximativ 5 ani, a fost găsit singur, dezorientat, pe un bulevard din oraș.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Galați. Polițiștii au luat copilul și încearcă să afle cine sunt părinții săi.

„Minorul a fost preluat de poliție și se fac verificări, în vederea stabilirii identității acestuia, întrucât nu a știut să spună unde domiciliază, cum a ajuns în acel loc sau cine sunt părinții săi. Minorul a precizat doar că se numește Ianis. Semnalmentele minorului: înălțime circa 105 cm, greutatea aproximativă de 17 kg, îmbrăcat cu pantaloni scurți raiați de culoare gri, un tricou alb cu imprimeuri albastre cu inscripția 78, încălțat cu pantofi sport”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

Cine poate da detalii în legătură cu acest copil este rugat să sune sau să se deplasaze la cea mai apropiată unitate de poliție, scrie Mediafax.

Sistemul Alertă Răpire Copil, disponibil în România pe Facebook

România este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu platforma socială pentru găsirea copiilor răpiți. De la finalul lunii iunie, Facebook sprijină Poliția Română cu mediatizarea cazurilor, în cadrul Mecanismului „Alertă Răpire Copil”, anunță IGPR.

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism național de alertă publică, care se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații de un copil dispărut a cărui viață poate fi în pericol. După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit este rugat să anunţe imediat poliţia.

„Disponibilitatea platformei de social-media Facebook de a deveni partener al Mecanismului „Alertă Răpire Copil” oferă posibilitatea diseminării, către utilizatorii acesteia, a alertelor generate în cazul declanșării mecanismului. România, prin Poliția Română, este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți. Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media”, transmite Poliția.

Totodată, pe lângă informațiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoțit de un link URL către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat.

De la operaționalizarea mecanismului, în anul 2011, au fost declanșate 8 alerte, toate fiind clarificate rapid. Mecanismului „Alertă Răpire Copil” este similar sistemului „Amber Alert” din Statele Unite ale Americii, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel