Copil de 8 ani, internat la ATI cu COVID. Ce spune prof. Rafila
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Primul copil cu COVID-19 internat la ATI, din România, a dezvoltat un sindrom rar în urma infecției cu virusul. Ce spune prof. dr. Alexandru Rafila. 

Este vorba despre un copil de doar opt ani, care a ajuns la Terapie Intensivă. Inițial, în urmă cu o săptămână, el a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău, cu dureri de cap și febră. Cum părinții săi sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, i s-a făcut testul, care a ieșit negativ. Medicii au suspectat că ar putea avea meningo-encefalită și l-au transferat la spitalul Gomoiu din Capitală. Aici i-a fost repetat testul, care a ieșit pozitiv. În urma infecției, se pare că a dezvoltat un sindrom rar, inflamator multisistem. Acum, copilul se află la terapie intensivă, iar starea sa este stabilă, în sensul în care respiră fără aparate. 

Prof. Alexandru Rafila a declarat, la Digi24: "Este un lucru serios, categoric, dar pe de altă parte, dacă vă gândiți câte mii de persoane au fost la Terapie Intensivă de când a apărut această pandemie în România, gândiți-vă că asta înseamnă extrem, extrem de puțin. Vedeți că în permanență avem 500 de persoane la ATI și un singur caz de îmbolnăvire gravă la copil. Sunt situații, sigur, foarte traumatizante pentru părinți. Merită toată atenția și compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicații. Se întâmplă la fel și la gripă, la rujeolă. Sunt situații pe care nu putem să le prevedem, dar din fericire sunt extrem de rare".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel