Copil suspect de coronavirus, în Teleorman. A fost transportat la spital
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Un copil de zece ani din județul Teleorman este suspect de coronavirus.  

Tatăl copilului s-a întors dintr-o zonă de focar din Italia. A tranzitat de la vama Nădlac până în Teleorman țara, a ajuns acasă, iar copilul a ajuns la Spitalul Judeţean Alexandria cu febră 39. În acest moment se fac testele pentru a vedea exact dacă există această infecţie cu coronavirus.

"Tatăl copilului are 41 de ani şi s-a întors în ţară marţi seara, pe 25 februarie, dintr-o zonă atacată de acest virus, din Lombardia. A intrat în ţară prin vama Nădlac. Acolo a completat acea declaraţie care a plecat mai departe la Direcţia de Sănătate Teleorman. Un doctor i-a spus să meargă liniştit acasă. I-a spus că începând de a doua zi îl va suna de trei ori pe zi să îi spună ce temperatură are.

"I-am spus că trebuie să respecte legile din România"

Am sunat eu la Direcţia de Sănătate şi doamna director mi-a confirmat că acest bărbat a intrat pe la vama Nădlac. Am vorbit cu el de mai multe ori, ieri, la telefon. I-am spus că trebuie să respecte legile din România şi să stea la domiciliu în carantină 14 zile. Am aflat că acest bărbat a venit din Italia dintr-o zonă de focar, la primărie, dintr-o discuţie cu doamna inspector de la Asistenţă Socială care a vorbit cu secretara de la şcoală. A aflat despre copil că nu mai este primit la şcoală pentru că a venit tatăl din zona Lombardia", a declarat Cătălin Pietreanu, primarul din Blejeşti, Teleorman, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel