Corespondență INCENDIARĂ între Trump și fostul președinte Nixon. Ce își scriau aceștia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
La aproape trei decenii de la decesul fostului președinte Richard Nixon, apar numeroase dezvăluiri despre relația acestuia cu actualul președinte, Donald Trump.

Scrisorile Trump - Nixon evidențiază relația unică pe care fostul președinte american o avea cu actualul șef de stat. Aceștia și-au schimbat scrisori în anii 1980, după ce Nixon și-a dat demisia din cauza scandalului Watergate. Trump era un tânăr dezvoltator imobiliar, care căuta să-și pună amprenta asupra New York-ului, celălalt era un om de stat bătrân, rușinat, care dorea să-și repare reputația.

Despre ce discutau cei doi?

Potrivit informațiilor, cei doi au ținut o corespondență aproape un deceniu și discutau subiecte legate de fotbal, imobiliare, războiul din Vietnam și strategia media.  „Cred că sunteți unul dintre marii oameni ai acestei țări și a fost o onoare să petrec o seară cu dumneavoastră”, i-a scris Trump lui Nixon în iunie 1982. În același timp, Nixon îi scria „Lasă-mă să fiu atât de încrezut încât să-ți ofer un mic sfat gratuit (care merită, de altfel, exact cât costă!)”.

De asemenea, conform informațiilor, formele de apelațiune dintre cei doi era „Dragă Donald“, din partea lui Nixon și “Domnule președinte“, din partea lui Trump.

Scrisorile vor fi făcute publice pentru prima dată într-o expoziție care se deschide joi la Biblioteca și Muzeul Prezidențial Richard Nixon, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel