Corlățean acuză GRAV PNL. ”Au încercat BLOCAREA Senatului, din motive RUȘINOASE. S-au IZOLAT”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO
Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO
Preşedintele interimar al Senatului, Titus Corlăţean, a lansat critici dure la adresa senatorilor liberali care au vrut să împiedice modificarea regulamentului de funcţionare a Senatului României. 

"În primul rând, aş vrea să salut maturitatea şi responsabilitatea imensei majorităţi a senatorilor din toate partidele politice, mai puţin PNL, care au votat astăzi schimbarea regulamentului Senatului, ceea ce ne permite să asigurăm funcţionalitatea Senatului într-un moment crucial pentru ţara noastră, de la distanţă, online. Astăzi, 103 senatori din toate partidele politice, PSD, UDMR, USR, PMP şi ALDE, şi neafiliaţi, au votat pentru modificarea regulamentului, nu a fost niciun vot împotrivă şi doar o abţinere. 

În schimb, absolut stupefiant pentru senatorii care au susţinut trecerea în regimul de la distanţă a funcţionării Senatului, senatorii PNL au exprimat nişte poziţii uluitoare, invocând tot felul de chichiţe procedurale şi chestiuni absolut penibile pentru a bloca activitatea Senatului. Practic, domniile lor au solicitat organizarea unui plen cu prezenţă fizică pentru a modifica regulamentul, ceea ce în mod evident încalcă toate ordonanţele militare de până acum şi chiar decretul prezidenţial privind starea de urgenţă. Au mai încercat şi alte chestiuni de natură procedurală invocând o ipoteză de muncă a Senatului azi care se încadra la un cu totul alt paragraf din regulament, adică votul prin mijloace electronice. Ori asta înseamnă prezenţă fizică cu cartelă, ceea ce nu era cazul.", a declarat Titus Corlăţean în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Liberalii, acuzaţi. Corlăţean: "Au vrut blocarea Senatului, din motive ruşinoase"

 

"Noi am desfăşurat azi o procedură absolut regulamentară, în baza deciziei de acum două zile din Biroul Permanent Reunit al Senatului unde, culmea, au fost prezenţi şi ei, la nivel de vicepreşedinte, secretar şi lider de grup PNL. Au fost de acord, în unanimitate, să mergem spre această procedură de vot nominal, de la distanţă. A fost clar o stratagemă de a încerca să blocheze funcţionarea Senatului, din două motive absolut ruşinoase în opinia mea. 

În primul rând, peneliştii ar dori să acopere tot acest scandal al demiterii, demisiei, fugii ministrului Sănătăţii. În al doilea rând, au tot interesul ca Senatul să nu funcţioneze în perioada următoare şi să  nu adopte pachete de legi absolut esenţiale pentru gestionarea crizei din domeniul sănătăţii şi pentru combaterea efectelor economice negative, proiecte depuse atât de PSD cât şi de alţi lideri politici şi care vor intra la dezbatere săptămâna viitoare. 

Azi au invocat tot felul de lucruri care i-au singularizat, i-au izolat la propriu şi la figurat pe liberali faţă de ansamblul senatorilor din celelalte partide. Asta indică faptul că PNL la guvernare a ajuns la un grad de iresponsabilitate incredibil. 

Vreau să o spun în mod foarte clar. Azi, Senatul României şi-a făcut modificările necesare pentru a continua să funcţioneze şi să răspundă în continuare nevoilor cetăţenilor în perioada de criză. E o atitudine condamnabilă a PNL-ului pe care vreau să o remarc în mod public.", a mai spus preşedintele interimar al Senatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel