Corneliu Ștefan, atac la premierul Florin Cățu: Județul Dâmbovița nu există pentru Guvernul României
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Imagine de la intrarea în  Cheile Tătarului dinspre Padina  Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Imagine de la intrarea în Cheile Tătarului dinspre Padina Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, îl atacă pe Florin Câțu, după ce acesta a decis alocarea unor fonduri numai pentru anumite județe în urma inundațiilor din ultimele zile.  

"Orașele Pucioasa și Fieni, comunele Vârfuri, Vișinești, Vulcana-Băi, Buciumeni, dar și necazurile provocate de viituri în stațiunea montană de interes național Peștera – Padina nu există pentru premierul Florin Cîțu!

Drumuri comunale, județene, poduri, podețe, gospodării afectate de alunecări de teren sau ploi abundente, case care riscă să fie dărâmate, oameni izolați din cauza faptului că pământul a luat-o la vale, iar Cîțu nu a alocat 1 LEU pentru remedierea pagubelor produse de calamități.

Dezastrul lăsat de viitură pe DJ14, în Cheile Tătarului  Foto: Facebook Corneliu Ștefan

De asemenea, o țară întreagă a putut vedea cum viiturile din nordul județului Dâmbovița au distrus peste 200 de metri din drumul județean DJ714, una dintre principalele căi rutiere care asigură accesul către zona turistică Peștera - Padina.

Premierul, deși are toate pârghiile legale să aloce bani cât mai repede pentru ce s-a întâmplat în ultimele zile, va amâna acest lucru până în septembrie, perioadă în care se va desfășura congresul PNL, acolo unde el candidează pentru funcția de președinte. Încă o dată, se vede clar cum premierul folosește pârghiile și resursele guvernamentale pentru lupta politică din interiorul partidului său.

Ce vină au însă dâmbovițenii? De ce amestecă un județ și o țară întreagă în lupta lor politică?

Cerem premierului Cîțu să nu mai folosească un întreg guvern doar pentru că se vrea șef al PNL.

România nu este terenul dumneavoastra de joacă!", scrie președintele CJ Dâmbovița pe Facebook.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenţii pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de unităţi adminsitrativ-teritoriale”, a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel