Cornuleţe fragede cu borș, de post. Gustul copilăriei!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cornulete de post
Cornulete de post
Cornuleţe fragede cu borș, de post. Cornulețele fragede cu borș sunt numai bune în această perioadă de postire. Se prepară ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Gustul lor îți va aduce aminte de copilărie.

Ingrediente

400 gr făină
200 ml ulei
100 ml borş
7 gr drojdie uscată
1 praf sare
200 gr rahat
100 gr zahăr pudră vanilat

Vezi și: Salată orientală de post. Rețeta rapidă și delicioasă

Cum se prepară

Cornuleţe fragede cu borș, de post. Punem într-un bol făina, sarea şi drojdia. Facem o adâncitură în mijlocul aluatului şi turnăm uleiul şi borşul. Frământam doar atât cât să omogenizăm aluatul, scrie caietulcuretete.com. Va rezulta un aluat sfărâmicios, nu foarte compact.

Cornuleţe fragede cu borș, de post. Lăsăm la dospit circa 30 minute, apoi împărţim aluatul în patru - cinci bile, fiecare dintre ele urmând să o întindem sub forma unui disc, cu ajutorul sucitorului. Tăiem aluatul mai întâi în două, apoi în patru şi la final în opt triunghiuri aproximativ egale.

Vezi și: REȚETA SECRETĂ de chifteluțe suedeze de la Ikea, publicată de Ambasada Suediei

Cornuleţe fragede cu borș, de post. Aşezăm câte o feliuţă de rahat la baza fiecărui triunghi şi rulăm strâns de la bază la vârf. Dacă nu vă place rahatul îl puteţi înlocui cu nucă sau gem de prune simplu sau amestecat cu nucă măcinată.

Cornuleţe fragede cu borș, de post. Aşezăm cornuleţele obţinute în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, circa 30 minute. Cât sunt fierbinţi le tăvălim prin zahăr pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel