Coronavirus: SUA şi Coreea de Sud intenţionează să reducă un exerciţiu militar prevăzut în primăvară
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Coronavirus
Coronavirus
SUA şi Coreea de Sud intenţionează să ''reducă'' un exerciţiu militar comun din cauza epidemiei cauzate de noul coronavirus, au declarat miniştrii apărării din cele două ţări, relatează AFP.

Comandantul forţelor americane în Coreea de Sud, generalul Robert Abrams, şi şeful de stat major din Coreea de Sud, generalul Park Han-ki analizează dacă pot reduce exerciţiul de comandament din cauza preocupărilor privind coronavirusul, a declarat secretarul american al Apărării, Mark Esper, în cadrul unei conferinţe de presă comune.

La rândul său, ministrul Jeong Kyeong-doo a precizat că 13 soldaţi sud-coreeni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi că permisiile au fost suspendate pentru toate forţele armate ale ţării, înainte de a restricţiona deplasările. Situaţia din Coreea de Sud este gravă, a adăugat ministrul sud-coreean al Apărării.

Cele două ţări, care au redus deja în mare parte exerciţiile militare pentru a facilita negocierile privind programul nuclear al Coreei de Nord, au planificat în primăvară un exerciţiu de coordonare a comandamentelor, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel