CORONAVIRUS. Au venit rezultatele pentru cinci dintre bebelușii de la Timișoara
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Au venit rezultatele pentru cinci dintre bebelușii de la Timișoara.

Din fericire, veștile sunt bune! Cei cinci nou născuți din cadrul Maternității Odobescu Timișoara au rezultate negative. Informația a venit de la Grupul de Comunicare Strategică.

Cei cinci din cei zece nou născuți ale căror teste ieșiseră pozitive sunt din Timișoara și au fost retestați marți și au ieșit negativi. Ceilalți cinci bebeluși sunt din județe limitrofe (Arad și Hunedoara). Și pentru aceștia se așteptă rezultatele, informează sursa citată.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara fusese înregistrat, marţi, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul infectării cu COVID 19 a unor bebeluși de la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal Timişoara. 

”În cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui nr. de 10 nou-născuți și a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara", transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Maternitatea Odobescu este în carantină de câteva zile, după ce mai multe asistente au fost confirmate cu COVID 19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel