Coronavirus: Comitetul Internaţional Olimpic, acuzat că pune în pericol sănătatea sportivilor
Autor: Mircea F. Cristian pe 18 Martie 2020 / 12:32 | Competitii

Trofeul olimpic. foto: Tokyo 2020 @tokyo2020 - FB

Campioana olimpică en titre la săritura cu prăjina, Katerina Stefanidi, acuză CIO că pune în pericol sănătatea sportivilor.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pune în pericol sănătatea sportivilor de elită spunându-le să-şi continue antrenamentele pentru JO de la Tokyo, în condiţiile în care pandemia de coronavirus face ravagii în întreaga lume, acuză campioana olimpică en titre la săritura cu prăjina, Katerina Stefanidi.

"Nu există o amânare, o anulare. Însă (CIO) ne pune pe noi în pericol", a declarat atleta din Grecia, într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

"Noi toţi dorim ca Jocurile de la Tokyo să aibă loc, dar care este Planul B dacă acest lucru nu se va întâmpla? Cunoaşterea unei posibile opţiuni are o importanţă majoră asupra pregătirii mele, pentru că poate îmi asum acum riscuri pe care nu mi le-aş asuma dacă aş şti că există posibilitatea unui Plan B. Trebuie să decidem dacă ne vom risca sănătatea şi vom continua să ne antrenăm în mediul actual", a mai spus sportiva elenă.

Olimpiada, în perioada stabilită

 

Comitetul Internaţional Olimpic nu a făcut deocamdată niciun comentariu după acuzaţiile sportivei elene. Forul olimpic mondial, care va organiza miercuri o teleconferinţă cu responsabilii comitetelor olimpice naţionale, a repetat marţi angajamentul său de a organiza Olimpiada din capitala Japoniei în perioada 24 iulie-9 august, îndemnându-i pe sportivi să îşi continue pregătirile, în ciuda creşterii speculaţiilor referitoare la impactul virusului asupra Jocurilor.

Katerina Stefanidi, membră a Comisiei sportivilor din cadrul Federaţiei internaţionale de atletism (World Athletics), spune că CIO repetă "aceleaşi lucruri" de la începutul acestui an, în ciuda faptului că "din luna ianuarie şi până acum situaţia s-a deteriorat dramatic".

Grecia a anunţat 387 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi 5 decese, iar guvernul de la Atena a dispus să oprească vânzările cu amănuntul începând de miercuri, cu unele excepţii, în timp ce toate facilităţile sportive au fost închise deja de o săptămână.

Te-ar putea interesa și ....
Competitii Vezi toate articolele
Crossuri parteneri